Toroslar'dan Üniversite Öğrencilerine destek

Toroslar Belediyesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında da üniversite öğrencilerinin eğitim sürecine verdiği desteği sürdürüyor. Belediye, üniversiteyi kazanan lisans öğrencilerine 3 bin 200 TL, önlisans öğrencilerine ise bin 600 TL yardım yapacak.

Toroslar'dan Üniversite Öğrencilerine destek

Toroslar Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Toplantısı'nın gündeminde yer alan üniversite öğrencilerine eğitim yardımı oy birliğiyle kabul edildi.

ÖSYM tarafından yapılan 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda Açık Öğretim Fakülteleri hariç olmak üzere Türkiye'de yerleşik Devlet Üniversitelerinin bölümlerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC'de yerleşik Vakıf Üniversitelerinin bölümlerini tam burslu kazananlar bu yardımdan yararlanabilecek.

Ailesi (Anne ve babadan en az birisi) Toroslar'da ikamet eden ve burs başvurusu koşullarını sağlayan öğrenciler, ilk yıl için ve bir defaya mahsus olmak üzere Toroslar Belediyesinin karşılıksız eğitim yardımı için başvuruda bulunabilecek.

"Eğitim Yardımımızı, Öğrencilerimize En Kısa Zamanda Ulaştıracağız"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, eğitim yardımının öğrencilere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyerek; "Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz. Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilere 3 bin 200 TL, 2 yıllık bölümleri kazanan öğrencilere de bin 600 TL karşılıksız yardımda bulunacağız. Eylül ayı içerisindeyiz. Bu yardımların öğrencilerimize bir an önce ulaşmasını istiyoruz. Onların yüzlerinde bir tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Başkan Yılmaz, eğitim yardımı ile ilgili başvuru şartlarının en yakın zamanda belediyenin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacağının bilgisini de verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER