Tunceli'de Helikopter Düştü

Tunceli Valiliği, helikopter kazasında 12 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

Tunceli'de Helikopter Düştü

 Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bu sabah saat 11.40 civarında düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterdeki 7 polis, bir hakim, bir asker ve 3 askeri personelin şehit olduğu bildirildi.

AFAD, Tunceli'de düşen polis helikopterinin koordinatlarının belirlendiğini açıklamış, Pülümür Belediye Başkanı da canlı yayında kar nedeniyle yolların kapalı olduğunu, yürümek zorunda olduklarını belirtmişti.

YOĞUN SİS VAR
Bölgede yoğun sisle birlikte görüşün kısıtlı olduğu öğrenildi. Uzmanlar, muhtemel düşük görüş şartları nedeniyle kazanın gerçekleşmiş olabileceğine dikkat çekti.

Tunceli Valiliği: “Olumsuz hava şartları helikopter kazasına neden oldu”

Tunceli Valiliği, 12 personelin şehit olduğu helikopter kazasının olumsuz hava koşullarından kaynaklandığını duyurdu. 

Tunceli Valiliğinden açıklamada, “18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan ve daha sonra haber alınamayan Skorsky tipi polis helikopteri ile ilgili arama kurtarma ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde saat 16.30 sıralarında Pülümür ilçemize bağlı Sarıgül köyü 2500 rakımlı Mahmutboğazı bölgesinde enkaza ulaşılmıştır. Olay yerinde yapılan ilk incelemeler sonucunda olayın herhangi bir terör saldırısı sonucu gerçekleşmediği olumsuz hava şartlarından kaynaklandığı anlaşılmış, helikopter kazası sonucu 7 polis memuru 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 12 personelimiz şehit olmuştur. Şehitlerimizi bölgeden alma çalışmalarımız güvenlik güçlerimiz ve arama kurtarma ekiplerimizce devam etmektedir" denildi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 21:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER