Piyango takas edilen bilete vurmuş!

ılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği biletin seyyar Milli Piyango bayisi Yusuf Ertürk tarafından alındığı, ancak Milli Piyango bayisi Sibel Mavruk ile takas edilen desteye çıktığı belirlendi.

Piyango takas edilen bilete vurmuş!

31 Aralık 2012 yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği "6718374" numaralı çeyrek bileti satan Adanalı seyyar Yusuf Ertürk (46) olmadığı ortaya çıktı. Büyük ikramiye çıkan bileti Sibel Mavruk isimli bir bayinin sattığı belirlendi. Ertürk'ün Milli Piyango İdaresi'nden 50 bin bilet aldığı, Mavruk'un ise 10 bin bilet aldığı bir süre sonra Mavruk'un aldığı biletlerin numaraları birbirine yakın olduğu için Ertürk'ü bilet satarken görüp 5 bin bileti takas ettiği, büyük ikramiyenin ise bu takas edilen bilete çıktığı belirlendi. Bileti alan kişinin ise Mersin'de özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Şahin Özdemir isimli bir kişinin aldığı öğrenildi.

Mavruk, eşi yurt dışına çalışmaya gittiği için bayiide kızı Açelya Mavruk ve lise öğrencisi yeğeni Asena Yüksekbaş ile birlikte yılbaşı özel çekilişi için bilet sattıklarını belirterek, "Bu yıl milli piyango idaresinden 10 bin bilet aldım. Ancak numaraları birbirine çok yakın olduğu için biletleri fazla satamadım. Bir süre sonra Yusuf Bey'i burada bilet satarken gördüm. Yanına gidip 5 bin bilet takas etmek için teklifte bulundum. O da kabul etti ve 5 bin bilet takas ettik. Bu takas ettiğimiz biletlerden birine büyük ikramiye çıktı. Yani büyük ikramiye biletini biz sattık. Yusuf Bey satmış olmadı" dedi.

Mavruk, büyük ikramiyenin yanı sıra teselli ikramiyesi olan 11 bin liranın çıktığı biletlerin çoğunu da kendilerinin sattığını anlatarak, "Bugüne kadar en az 10'dan fazla kişi gelerek bizden aldığı biletle 11 bin lira kazandığını söyledi. Bu biletler de takas yoluyla aldığımız biletlerdir. Yani bu yıl 6 ile başlayan biletler şansı biletler oldu. Biz burada kızım ve yeğenimle Adanalıların şans meleği olduk" diye konuştu.

Mavruk talihliden bir beklentileri olmadığını kazandığı parayı güle güle harcaması dileklerinde bulunabileceklerini söyledi.

MERSİNLİ TALİHLİ, 11 MİLYON LİRALIK İKRAMİYEYİ DUYDUĞUNDA FENALIK GEÇİRDİ

Milli Piyango İdaresi'nin Yılbaşı Özel Çekilişinde, çeyrek bilete isabet eden 45 milyon liralık büyük ikramiyenin 4 talihlisinden biri, Mersin'den özel güvenlik görevlisi 25 yaşındaki, evli ve 1 çocuk babası Şahin Özdemir oldu.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi'nde yaşayan ve aynı mahallede faaliyet gösteren bir petrol dolum tesisinde özel güvenlik elemanı olarak çalışan Şahin Özdemir'in, büyük ikramiyenin kendisine çıktığını öğrendikten sonra çeki almak üzere dün Ankara'ya gittiği öğrenildi. Şahin Özdemir'in patronu Şerafettin Kadoğlu, talihlinin yaklaşık 1 yıldır şirketinde özel güvenlik elemanı olarak çalıştığını belirterek, "Ailesini de tanıyorum, seracılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Çok fakir ve gariban bir aile. Büyük ikramiyenin ona çıkmış olması çok isabetli olmuş. Burada aylık 800 lira maaşla çalışıyordu" dedi.

Şahin'in, ikramiye kazandığı biletini 31 Aralık olan son gün Adana'dan aldığını söyleyen Kadoğlu, "31 Aralık günü personelin maaşlarını ödemiştim. Şahin'de kayın biraderine para vererek Adana'dan kendisine bir bilet almasını söylemiş. Salı günü bilet numarasını gazeteden kontrol ettiğinde büyük ikramiyenin kendisine çıktığını görmüş. İnanamamış, orada şoka uğramış ve baygınlık geçirmiş. Sonra durumu bana ilettiler. Ben de dün evlerine gidip kendisini kutladım. Ev çok kalabalıktı. Benim şirketimde çalışan bir kişiye böyle büyük bir ikramiyenin çıkmış olmasına çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun, para yerini buldu. Çünkü buna çok ihtiyacı vardı. Yoksulluk içinde büyümüş, 8 ay önce de bir çocuğu olmuştu" diye konuştu.

Şahin Özdemir'in mesai arkadaşlarından güvenlik amiri Okan Sever ise, o heyecanı Şahin Özdemir ile birlikte yaşadığını ifade ederek, "Salı günü Şahin'in nöbeti vardı. Ben henüz tesislere gelmemiştim. Büyük ikramiyeyi kazandığını gazeteden okuduktan sonra telefonla beni aradı heyecanlı bir şekilde. Hemen 'tesislere gel' dedi ve büyük ikramiyenin kendisine çıktığını söyledi. Tesislere geldiğimde ağabeyleri de yanındaydı. 'Ben bunu araştırmam lazım. O yüzden gitmem gerekiyor' diyerek buradan ayrıldı. Doğruymuş. İyi bir arkadaşımızdı, hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

TALİHLİNİN MERSİN'DEKİ AİLESİ BÜYÜK SEVİNÇ YAŞIYOR

Bu arada 7 kardeşli Mersinli talihli Şahin Özdemir'in evinde büyük sevinç yaşanıyor. Kazanlı Mahallesi'nde 2 katlı bir evde babası ve kardeşleriyle birlikte yaşayan Şahin Özdemir'in, büyük ikramiyeyi kazandığını öğrendikten sonra 2 kardeşi ile birlikte Ankara'ya gittiği belirtilirken, ailenin diğer fertleri ise evlerinde sakin yaşamlarına devam ediyor.

16 yıl önce kan davasından kaçarak Kilis'ten Mersin'e gelen ve daha sonra kan davalıları ile barışan Baba Ökkeş Özdemir (55), oğlunun tek bir bilet aldığını ve hiç böyle bir ikramiye çıkacağını ümit etmediklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Oğlum, iş yerine gittiğinde durumu öğrenmiş. Hemen eve geldi ve ikramiye kazandığını bize söyledi. Oğlum Ankara Bilkent Üniversitesi'ni kazanmıştı ama param olmadığı için gönderemedim. Fakirlik için de büyüdü. 7 oğlum var, bunlardan sadece birini okutabildim. Yaşamımız çok zor geçtik. Hep yoksulluk içinde yaşadık. Şahin'i de para olmadığından okutamayınca polis olmak istedi. Sınavlara girdi ama kazanamadı. Serada, bahçede, tarlada çalıştı uzun süre. Sonra askere gidip geldikten sonra evlendirdim. 1 yıldır da özel güvenlik elemanı olarak çalışıyordu."

Anne Senem Özdemir de çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah herkese kısmet etsin inşallah. Ben çocuklarımın hepsinin bir iş ve ev sahibi olmasını istiyorum. Çok yoksulluk çektik, onları yokluk içinde büyüttüm. Bundan sonra Allah çocuklarıma yoksulluk göstermesin" dedi.

Öte yandan uzun süre işsiz kaldıktan sonra 1 yıldan bu yana güvenlikçi olarak çalışan milyonerin, bileti 8 aylık kızı Duygu için aldığını söylediği ve bu parayla kızını en iyi okullarda okutmak istediğini söylediği belirtildi.

İZMİR'DE ARANAN TALİHLİ AYDIN'DA ORTAYA ÇIKTI...

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 45 milyon TL'lik büyük ikramiyenin çıktığı ve İzmir'de aranan '6718374' numaralı çeyrek biletin sahibi Aydın'da ortaya çıktı.

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 45 milyon TL'lik büyük ikramiyenin çıktığı '6718374' numaralı çeyrek biletlerden birinin, Aydın merkezde seyyar bayi tarafından satıldığı ortaya çıktı. Günlerdir İzmir'de aranan talihlinin biletini satan 23 yıllık seyyar satıcı Muhammet Soymaç, talihliye hayırlı olması temennisinde bulunurken evlendireceği iki oğlunun düğünü için talihliden bir düğün hediyesi gelmesi durumunda mutlu olacağını söyledi.

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi sonrası talihli biletlerin Muğla, Adana, İstanbul ve İzmir'de satıldığı açıklanmasının ardından iki gündür İzmir'de aranan talihli Milli Piyango İdaresinin biletin satıldığı bayiyi açıklaması üzerine şanslı biletlerden birinin Aydınlı seyyar biletçi 0900-0142 Nolu Bayi Sahibi Muhammet Soymaç tarafından satıldığı ortaya çıktı.

Yıllardır Adnan Menderes Bulvarı girişinde eşi Nuray Soymaç ile birlikte bilet satışı yapan Muhammet Soymaç, Milli Piyango İdaresinden aldığı müjdeli haber sonrası büyük bir pankart yaptırarak ikramiyenin kendilerinden çıktığını duyurdu. Pankart yaptırmakla da yetinmeyen şanslı satıcı kendi el yazısıyla da hazırladığı afişi her gün şans dağıttığı seyyar bilet dükkanının üzerine koyarak müjdeli haberi müşterilerine duyurmaya çalışıyor.
Elinde bilet kalmadığı için yıl başı öncesi İzmir Karşıyaka'dan çok sayıda bilet alarak Aydın'a getirdiğini kaydeden Muhammet Soymaç, aldığı biletlerin faturalarını göstererek dördüncü defa büyük ikramiye çıkan şanslı bileti sattığını söyledi. Büyük ikramiyenin yanı sıra teselli ikramiyelerde verdiklerini ifade eden Soymaç, "1992 yılında 6 Milyar, 1996'da 40 Milyar, 2000'li yıllarda yarım bilete Bir Milyonluk büyük ikramiyenin 500 Bin TL'si sattığımız biletler ile Aydın'a geldi. Bu yıl büyük ikramiye dışında 30 kişiye de teselli ikramiyesi verdim. Talihlilerin bir bölümü 11 Bin 250 TL'lik ödüllerini teslim aldılar. Bazıları gelerek bazıları ise beni arayarak teşekkür ettiler" dedi.

Talihli konusunda Milli Piyango İdaresi ile görüştüğünü ifade eden Muhammet Soymaç, "Talihlinin Milli Piyango İdaresine telefon ile arayarak ikramiyesini Ankara'da alacağını söylediğini öğrendim. Ayrıca talihlinin Aydınlı olduğunu tahmin ediyorum. Talihliye hayırlı uğurlu olsun. Herhangi bir beklentim yok. Ailesi ve sevdikleriyle güle güle harcasın. İnşallah iyi işlerde kullanır. Beklentim yok ama nişanlı iki evladım var, onların düğünü yapacağım. Gönlünden kopup bir düğün hediyesi verirse çok mutlu olurum" şeklinde konuştu.

"SENEYE BENDE"

Muhammet Soymaç'tan seri bilet alan ve amorti çıkan Cömert Kahyaooğlu, şanslı bileti satan Soymaç'ı tebrik ederek, "Her yıl biletlerimi Muhammet abiden alırım. Bu yılda bir seri bilet almıştım. Paranın bir bölümünü kurtardım. Büyük ikramiyenin aydına geldiğini öğrenince şaşırdım. Talih kuşlu Aydın'a geldi. İnşallah seneye bende" dedi.

Pankartı gören yoldan geçen vatandaşların yoğun ilgisini çeken seyyar bayi sahibi Muhammet Soymaç, vatandaşların tebriklerini kabul etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER