Oğlunu sınava sokmak için kendini yakmak istedi

Antalya’da bir anne, gözaltına alınan oğlunun Korunmaya Muhtaç Çocuklardan Hizmetli Alımı Sınavı’na girmesine izin verilmemesi üzerine kendini adliye önünde yakmak istedi. Oğlunun sınava götürüleceği sözünü alan anne eyleminden vazgeçerken, Gazi Bahadır Kırdemir ise polis eşliğinde sınava girdi.

Oğlunu sınava sokmak için kendini yakmak istedi

Olay, saat 09:30’da Antalya Adliyesi önünde meydana geldi. 22 yaşındaki Gazi Bahadır Kırdemir, 2006 yılında aldığı bir telefonun çalıntı çıkması üzerine ifade vermesi gerekiyordu. İfade vermeyen Kırdemir, hakkında yakalama emri çıktı. Dün öğleden sonra yunus timlerinin Güllük Caddesi’ndeki kimlik sorgusuna takılan Kırdemir, gözaltına alındı. Geceyi polis merkezinde geçiren Gazi Bahadır Kırdemir’in bugün Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Korunmaya Muhtaç Çocuklardan Hizmetli Alımı Sınavı vardı. Oğlunun gözaltına alındığını öğrenen anne 47 yaşındaki Zuhal Kalan, tüm gece boyunca çocuğunun yarın sınavı olduğunu ve kendisine iki saatlik izin verilmesini talep etti. İsteğine olumsuz cevap alan anne Zuhal Kalan, bugün saat 09:30 sıralarında eline bir benzin bidonu alarak adliye önüne geldi. Kadının elinde benzin bidonu ve çakmak gören vatandaşlar hemen polis ve itfaiyeye haber verdi. Adliye duvarına yanaşan ve üzerine benzin döken anne Kalan, çocuğunun sınava gitmesi için kimsenin yardımcı olmadığını iddia etti. Polisleri kendini yakmakla tehdit eden gözü yaşlı anne Kalan, oğlunun yanına getirilmesi ve sınava gönderileceği bilgisini almasıyla eyleminden vazgeçti. Gözyaşları içinde duvara yaslanan anne Kalan, daha sonra polis otosu ile oğlunun sınava gireceği okula götürüldü. Başka bir araca alınan Gazi Bahadır Kırdemir ise polislerin gözetiminde sınav salonuna alındı. Pazarcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan anne Zuhal Kalan, okul bahçesinde oğlunun sınavının bitmesini beklemeye başladı. Sağlık ekipleri de Kalan’ın tedavisini yaptı.

OĞLUMUN HAYATI BU SINAVA BAĞLI

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Zuhal Kalan, “Oğlumun bir ifade vermesi gerekiyormuş, gitmemiş. Arama çıkmış. Dün akşam yarım saatlik dışarı çıktı yakalandı. Akşamdan beri çalmadık kapı bırakmadım. Biz gariban adamız. Oğlumun bugün sabah sınavının olduğunu söyledim ama kimse yardım etmedi. Herkes benim yerimde olmak istemediğini söylüyor ama iki saatlik oğluma izin verilmiyor. Benim çocuğum terör suçlusu, gaspçı, cinayet işlemedi. Ne yaptık biz. Benim hayatım bu çocuğa bağlı. Oğlum 3. kattan düştü. Ayağının ve kolunun biri sakat. İstese de iş bulamaz. Tek umudumuz bu sınav. Sınava çok iyi hazırlandı. Bütün ümidimiz bu. Benim olayımdan sonra oğlumu sınava getirdiler. Bunu yapmam mı gerekiyordu. Gerekirse yakarım” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER