'Mayın ve bomba var' yazılı kutudan cephane çıktı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, üzerinde 'Mayın ve bombalar var, çok tehlikeli' yazılı kutunun içerisinde 5'i fünyesi takılı kullanıma hazır 14 el bombası, 2 mayın ve 8 el bombası fünyesi bulundu.

'Mayın ve bomba var' yazılı kutudan cephane çıktı

Siverek'te, dün öğleden sonra arazide el bombaları bulunmasıyla ilgili olarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 155 ihbar hattını arayan bir kişinin verdiği bilgi doğrultusunda Hayri Mahallesi 59'uncu sokakta bulunan bir tarlaya gidildiği belirtildi. Bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekiplerinin bölgede çalışma başlattığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olay yerinde mavi yağlı boya ile bir tarafında 'Altta mayın ve bombalar var', diğer tarafından 'Çok tehlikeli' yazılı bidon bulunmuştur. Bidonun içerisinde 5 adet fünyesi takılı vaziyette kullanıma hazır, 9 adet fünyesi takılı olmayan 14 el bombası bulunmuştur. Ayrıca, 8 adet el bombası fünyesi ve 2 adet topuk koparan olarak tabir edilen anti personel mayını ele geçirilmiştir. Olay yerinde yine yakılmış muhtelif gazete, kağıt ve plastik dosya parçaları bulunmuştur. Buluntu mühimmatlar ile ilgili olarak Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce gerekli çalışmalara başlanılmış, bahse konu mühimmatları bırakan şüpheli şahıs veya şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER