Ergün'den belediye başkanlığı açıklaması

AK Parti Kocaeli İl teşkilatının iftar yemeğine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, belediye başkanı adayı olmayacağını açıkladı.

Ergün'den belediye başkanlığı açıklaması

Antik Kapı Restoran'da AK Parti Kocaeli İl teşkilatının, AK Parti'nin kuruluşunun 11. yılı nedeniyle verdiği iftar yemeğine katılan Bilim, Sanayi ve Tekoloji Bakanı Nihat Ergün, yerel seçimlerde belediye başkanı aday olmayacağını açıkladı.

AK Partili milletvekillerinin 4. dönemde milletvekili olamayacakları ve bu nedenle isimlerinin belediye başkanlıklarında geçtiğini belirten Ergün, şöyle konuştu: "AK Parti'nin bir takım temel prensipleri var. Bazı arkadaşlar 3. dönem milletvekili oldular, bir daha seçilemeyecekler, ne olacak bunların hali? Değil mi böyle bir tartışma var. Bu son derece yanlış bir tartışmadır çünkü ilkeli olmak herşeyden önemlidir. Diyorlar ne olacak bunlar muhtemelen belediye başkanı olur. Belediye başkanlığı çok önemli bir görev. Cenab-ı Allah nasip etti geçmişte biz de yaptık. Aynı zamanda bir çok arkadaşımız için istikbal vaad eden bir görev. Yani başarılı iyi bir belediye başkanı istikbali parlak bir siyasetçi demektir. Yaptığımız için gördük biliyoruz, çok keyif alır insan bunu yaparken. Sonra Cenab-ı Allah nasip etti parlamentoda, yerel yönetimler, büyükşehir belediyeleri ile ilgili bir çok yasal düzenlemeyi gerçekleştirme imkanımız oldu. Bazı arkadaşlarımız için istikbal olan bu işler bizim için mazidir."
Mazide bu işleri yaptıklarını anlatan Ergün, şunları söyledi: "Bundan sonra bizim işimiz bu işleri yapmak değildir. Bu işleri yapacak arkadaşlarımız da olabilir ama o ben değilim. Şimdi mübarek ramazanda insanlar günaha girerler, dedikodu yaparlar, oluyor çünkü görüyoruz. O şuraya gidiyor, bu buradan gidiyor, onu oraya yerleştiriyorlar, bunları bırakın bunların kimseye faydası yok. Biz işimize bakalım, bizim işimiz Türkiye'nin 2023 vizyonuyla yine Türkiye'yi inşa etmek. Bu nedenle hiçbir belediye başkanlarımızın, bu tür tartışmalar içinde olmadan işlerine odaklanmalarını istiyoruz."

Türkiye'deki terör olayları ile ilgili de konuşan Bakan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uluslararasılaşmış bir problemle karşı karşıyayız, inşallah onu da bertaraf edeceğiz. Çünkü Türkiye, terörle mücadele ederken sadece bir terör örgütü ile mücadele etmiyor. Onu içeriden ve dışarıdan destekleyen bir çok unsurlarla beraber mücadele etmiş oluyor. Uluslararasılaşmış bir meselenin halline çalışılıyor biraz da işin zorluğu buradan kaynaklanıyor ama Türkiye bunu da yenecektir. Artık bütün kurumlarımız 2023'ün Türkiyesini hazırlamakla meşgul."


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER