Çin’in köylerindeki kültür merkezi sayısı...

Çin’in köylerindeki kültür merkezi sayısı...

Çin’in köylerindeki kültür merkezi sayısı...

Çin’in köylerindeki kültür merkezi sayısı 600 bine ulaştı

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Çin’in kırsal bölgelerindeki kültür merkezi sayısı 575 bin 384’e ulaştı.

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Çin’in kırsal bölgelerindeki kültür merkezi sayısı 575 bin 384’e ulaştı. Bakanlık ülkenin her köşesinde yaşayanların kültür hizmetinden faydalanması için kasabalara, köylere kültür merkezleri inşaa ettiklerini, her geçen yıl da sayıyı artıracaklarını vurguladı.

Açıklamada işaret edildiği üzere Çin, ilçe düzeyindeki yerleşim bölgelerindeki kültür merkezlerini ve kütüphaneleri şubelerinin sayısını artırma hususunda teşvik ediyor. Nitekim geçtiğimiz yılsonunda 20 binden fazla bu türden tesis kuruldu, böylece merkez sayısı 600 bine yaklaştı. Bakanlık bildirisi, bu kültür merkezlerinin ve kütüphanelerin daha fazla rafine okuma ve sanat alanları yaratması gerektiğini de vurguluyor.

Öte yandan bakanlık, mart ayında yayınladığı bir başka bildiri çerçevesinde, birincil düzeyde şebekeleri optimize etmek gereğinin altını çizerek kamusal kültür hizmetlerinin yüksek kaliteli gelişimini destekleme sözü verdi. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2021, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER