Büyükşehir, Avokado Dağıtım Projesi’nin İlk Etabını Tamamladı

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl başlattığı avokado fidanı dağıtımlarının ilk etabı, Akdeniz ilçesi Kürkçü Mahallesi’ndeki dağıtımlarla tamamlandı. Akdeniz ilçesinin 17 mahallesinden üreticilerin katıldığı dağıtımlar kapsamında 15’i kadın 60 üreticiye toplam 1235 adet avokado fidanı teslim edildi. Projenin ilk etap dağıtımlarıyla 6 ilçenin 58 mahallesindeki 192 üreticiye toplam 3 bin 865 avokado fidanı ulaştırıldı. İkinci etap dağıtımları Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Silifke ilçelerinde gerçekleştirilecek.

Büyükşehir, Avokado Dağıtım Projesi’nin İlk Etabını Tamamladı

 Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden” sloganıyla sürdürdüğü tarımsal projeleri kapsamındaki avokado fidanı dağıtımlarının ilk etabı tamamlandı. Dağıtımlar kapsamında ilk etabın son durağı olan Akdeniz ilçesinin Kürkçü Mahallesi’nde 15’i kadın 60 üreticiye toplam 1235 adet avokado fidanı teslim edildi.

Birinci etap dağıtımları kapsamında 6 ilçede, 58 mahallede, 40’ı kadın olmak üzere toplam 192 üreticiye 3 bin 865 avokado fidanı ulaştırıldı. İkinci etap dağıtımları Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Silifke ilçelerinde yapılacak.

Akdeniz’de 60 üretici avokado fidanlarıyla buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde tarım kenti Mersin’de her bölgenin üretim özelliğine göre tarımsal ürün çeşitliliğini artırmaya yönelik destek projeleri sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi öncülüğünde bu yıl Erdemli’de başlatılan dağıtımlar; Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Tarsus ve Akdeniz ilçeleri ile devam etti. Son dağıtım yeri olan Akdeniz ilçesi Kürkçü Mahallesi’nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı. Akdeniz ilçesinin 17 mahallesinden üreticilerin katıldığı dağıtımlar kapsamında ana çeşit olan Bacon, Fuerte ile tozlayıcı olarak Hass çeşitlerinde avokado fidanları sahiplerini buldu.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın her koluna destek vermeye çalışıyoruz”

Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, avokado dağıtımlarının ilk etabının tamamlandığını, 6 ilçede 190 üreticiye ulaşarak, 3 bin 865 avokado fidanı teslim ettiklerini belirtti. Şahutoğlu, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın her koluna destek vermeye çalışıyoruz. Sulama borusundan tutun da çiftçi eğitimlerine, avokado fidanından alıç fidanına, nergis soğanından lavanta fidesine kadar her noktada üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in tarım kenti olması sebebiyle üreticilerimizin yaşamış olduğu sorunları bir nebze gidermek, küçük üreticilerimizin yanında olmak amacıyla geliştirdiğimiz projelerle sizlerle hep birlikteyiz. Bu projelerimiz 2022 yılında da artarak devam edecek. Fidanlarınızın hepinize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Herkesin kendi bütçesinde tarıma el vermesini tavsiye ediyorum”

Çocukluğundan beri tarımın içinde olduğunu ve çiftçilik yaptığını söyleyen Şerife Dedemen, “Geçen yıl kendime ait küçük bir toprak parçası oldu. Buraya maddi ve manevi zirai zorluklara karşılık avokado ekmek istedik, ektik ama bu yılki soğuklarda hepsi kurudu. Şimdi Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu imkanından biz de yararlanmak istedik. Başvuruda bulunduk, şükür çıktı. İnşallah bu yıl tekrar dikmeye devam edeceğiz. 20 tane teslim alıyoruz. Herkesin kendi bütçesinde, kendi ayaklarının üzerinde tarıma el vermesini tavsiye ediyorum. Günümüzde o kadar maddi ve manevi zorluklarla karşılaşıyoruz ki küresel ısınma da var bunun içinde. Her şey çok pahalı. Elinden geldiğince, hasbelkader; herkes başarılı olamıyor ama bu yıl olmasa da gelecek yıl inşallah başarılı olacağız” dedi.

Kazanlı Mahallesi’nde yaşayan kimya öğretmeni olan ve aynı zamanda tarımsal üretim yapan Hülya Kurtuluş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Avokado fidanlarının dağıtımına yazıldık ve alıyoruz. Desteklerden daha çok yararlanıp daha da büyütmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Çiftçilik yaptığını söyleyen Hüseyin Yanpar ise “Avokado bahçem vardı. Soğuktan çok büyük zararlar gördük. Büyükşehir Belediyemizin bu desteğini duyunca başvurdum. Başkanımız Vahap Seçer’den Allah razı olsun. Bize desteklerini esirgemediler. Çiftçiyi, tarımı desteklediği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin bu şekilde hizmetlerini duydukça çok mutlu oluyoruz” dedi.

AjandaHaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER