Biden: ABD'nin Irak'taki askerini çekecek

Biden: ABD'nin Irak'taki Savaş Rolü Bu Yıl Sona Erecek açılması yaptı.

Biden: ABD'nin Irak'taki askerini çekecek

Biden: ABD'nin Irak'taki Savaş Rolü Bu Yıl Sona Erecek


Başkan, Amerikan ordusunun IŞİD'e karşı savaşlarında Irak güçlerini eğitmeye ve onlara yardım etmeye devam edeceğini söyledi.

Başkan Biden, Pazartesi günü Washington'daki Oval Ofis'te Irak Başbakanı Mustafa el-Kadhimi ile bir araya geldi.

WASHINGTON—Başkan Biden, ABD'nin Irak'taki muharebe misyonunun 2021'in sonunda tamamlanacağını, ancak ABD ordusunun IŞİD militan grubuna karşı mücadelelerinde Irak güçleriyle birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi .

Bay Biden Pazartesi günü Irak Başbakanı Mustafa el-Kadhimi ile Beyaz Saray toplantısının başlangıcında, “Yıl sonuna kadar bir savaş misyonunda olmayacağız” dedi. Başkan, ABD askeri güçlerinin "IŞİD'e karşı eğitime, yardım etmeye, yardım etmeye ve onunla başa çıkmaya devam etmek için hazır olacağını" söyledi.

Duyuru, Bay Kadhimi'ye , yaklaşık 2.500 kişilik Amerikan gücünün Irak'tan ayrılmasını talep eden, ülke içindeki sert Şii politikacıların eleştirilerini köreltmesine yardımcı olmayı amaçlıyor . Ancak ABD'li yetkililer, bunun ülkedeki Amerikan askerlerinin sayısında önemli bir azalmaya yol açmayacağını veya misyonlarını temelden değiştirmeyeceğini söylüyor.

Amerika'nın konuşlandırılmasının odak noktası, uzun süredir, çoğunlukla büyük üslerin sınırları içinde gerçekleşen Irak birliklerine danışmanlık yapmak ve onları eğitmek olmuştur. Irak ordusu, IŞİD militanlarının hücrelerine karşı yürüttüğü mücadelede Amerikan hava gücü tarafından desteklendi ve Iraklı yetkililer bunun devam etmesini beklediklerinin sinyallerini verdi.

Pazartesi akşamı gazetecilerle yaptığı bir toplantıda Bay Kadhimi, Bay Biden ile görüşmesinin Irak'ın Washington ile ilişkilerine “meşruiyet artışı” sağladığını söyledi. Ancak Kadhimi, teknik uzmanların konuyu belirleyeceğini söyleyerek, Irak'taki ABD askerlerinin sayısının bunun sonucunda gerçekten azalıp azalmayacağına ilişkin sorulardan kaçındı.
Kaynak WJP
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER