BARAKATECH’den Uzaktan Müşteri Edinimi fırsatı!

Bankalar, ödeme şirketleri ve banka dışı mali kuruluşlara ücretsiz kurulum ve ilk 3 ay ücretsiz şirket müşterilerine en yüksek doğrulama oranını da vadediyor.

BARAKATECH’den Uzaktan Müşteri Edinimi fırsatı!

BARAKATECH’den FinTek’lere 3 ay ücretsiz Uzaktan Müşteri Edinimi fırsatı!

BARAKATECH, yürürlükteki tüm yasal mevzuatlara uyumlu Uzaktan Müşteri ve Kimlik Doğrulama çözümü IDA ile piyasaya hızlı bir giriş yaptı. Bankalar, ödeme şirketleri ve banka dışı mali kuruluşlara ücretsiz kurulum ve ilk 3 ay ücretsiz kullanım hakkı tanıyan şirket müşterilerine en yüksek doğrulama oranını da vadediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Merkez Bankası (MB) düzenlemeleri sayesinde birçok kurum ve kuruluş, ıslak imza ve şubeye gitme ihtiyacı olmadan mobil uygulamalar aracılığı ile uzaktan müşteri edinimi imkanına kavuşmuştu. Buna çok yakın bir zaman önce Banka dışı finans kuruluşlarının da eklenmesi ile düzenlemelerin etki alanı arttı.

BARAKATECH cep telefonu üzerinden self servis ya da müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşme yapılarak ulusal kimlik kartları, ehliyet ve pasaport gibi kimlik belgelerini okuyan ve doğrulayan, kimlikteki fotoğraf ile çekilen özçekim fotoğrafını eşleştiren ve müşterinin canlılık doğrulamasını yapan yapay zekâ destekli çözümü IDA ile şirketlerin operasyonel maliyetlerini en aza indirirken, kolay entegrasyonu ve yüksek doğrulama oranı ile verimliliği artırmayı hedefliyor.

Amerikan Ulusal Standartlar ve Teknolojiler Kurumu (NIST)’ten onay almış Türkiye’nin ilk çözümü olan IDA ile uzaktan müşteri edinimi hizmeti verecek kuruluşlara yeni kampanyası sayesinde önemli avantajlar sağlayacak. Nisan ayı sonuna kadar geçerli olacak kampanya kapsamında; ücretsiz kurulum, İlk 3 ay ücretsiz kullanım ve üründen memnun kalınmazsa 30 gün içinde ücretsiz çıkış hakkı tanınıyor.

BARAKATECH’in Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Emre Özgür, ülkemizde kendi teknolojimizle geliştirilen teknolojik ürünlerin

şirketlerin verimliliğini artırdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemizi yabancı ürünlere bağımlı olmaktan kurtaracak tüm yenilikleri memnuniyetle destekliyoruz. Biz de BARAKATECH olarak yüzde yüz yerli ürünümüz IDA ile sektöre iddialı bir giriş yaptık. Şirketlerin bütçelerini dikkatli kullandıkları şu dönemde 3 ay boyunca ücretsiz kullanım hakkı ve 30 gün içinde

üründen vazgeçme hakkı tanıyarak hem bütçelerini rahatlatmaya hem de ürünümüze olan güvenimizi göstermeye çalıştık. Bu sayede bizi tercih eden müşterilerimiz hiçbir ücret ödemeden 3 ay boyunca dijital kanallarından müşteri edinimi yapabilecek, kendi hedef kitlelerine yüksek memnuniyet sağlayan bir müşteri deneyimi yaşatabilecekler. Bu şekilde sektörün gelişimine katkıda bulunarak ülkemizin nakitsiz topluma doğru evrim sürecini hızlandırmayı arzuluyoruz. BARAKATECH, IDA ile 2022 içerisinde yurtdışına da teknoloji ihracatı yapmak için çalışmalara başlamış durumda.”

Yüksek doğrulama oranı, kolay entegrasyon ve maliyet avantajıyla öne çıkıyor

IDA Uzaktan Müşteri ve Kimlik Doğrulama çözümü, cep telefonu aracılığı ile OCR (Optik Karakter Algılama) ve NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojileri kullanarak kimlik kartlarının yüzeyinden ve varsa kimlik çipi içerisinden aldığı veriler ile belge doğrulamayı sağlıyor. Kimlik üzerinden ya da çip içerisinden okunan fotoğraf ile kişinin aynı anda çekeceği bir özçekim fotoğrafını eşleştirerek kimlik sahibinin yüz doğrulamasını yapay zekâ destekli ve NIST (Amerikan Ulusal Standartlar ve Teknolojiler Kurumu) onaylı algoritması ile yapabiliyor. Ayrıca kişinin tek bir fotoğrafı üzerinden ya da çekilen kısa bir video kaydı içerisinde gülümseme, başı yana çevirme, el kaldırma gibi hareketleri algılayarak kişinin o anda canlı olarak orada bulunduğunu da tespit edebiliyor. Bütün bu doğrulama yöntemlerini kullanarak self servis gerçekleştirilecek bir akış ile müşterinin doğrulama işlemlerini tek başına tamamlaması sağlanabiliyor ya da mevzuat yükümlülüklerine ve şirketlerin tercihine uygun olarak müşteri temsilcisine görüntülü görüşme ile bağlanarak işlem gerçekleştiriliyor. BARAKATECH hem yerinde kurulum hem de uzaktan servis modeli (hosting) ile şirketlere çözüm ortağı olabiliyor. Son kullanıcı tarafında ise şirketlerin marka ve logosu ile özel bir kimlik doğrulama mobil uygulaması geliştirilebildiği gibi, mevcut mobil uygulamaların içine eklenti olarak da çözüm entegre edilebiliyor.








 

Bilgi için:

Tülin Çakmak | tulin.cakmak@novaformdan.com | 0533 298 18 42


 

BARAKATECH hakkında: https://www.barakatech.com/

BARAKATECH, mobil finansal servisler, süper-app platformları NFT, sabit değerli coin gibi blok zinciri çözümleri ve yeni nesil FinTek mikro hizmetleri gibi yıkıcı teknolojilerde uzmanlaşmış bir TechFin şirketidir. Geleneksel yazılım geliştirme şirketlerinden farklı olarak BARAKATECH şirketlerin FinTek’e dönüşümünde ihtiyaç duydukları bütünleşmiş finansal çözümleri uçtan uca paket olarak ya da API / servis şeklinde sunarak şirketlere zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.

Tuna Orbay, Çağatay Karabulut, Erdem Lafçı ve Ali Işık tarafından Ankara’da kurulan şirket 2021 yılında Boğaziçi Ventures’dan 500.000 Dolar yatırım alarak global bir teknoloji şirketi olma hedefine doğru ilk adımı da attı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER