5 Haziran günü Dünya Çevre Günü

MMO Çevre Günü Mesajı

5 Haziran günü Dünya Çevre Günü

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirilen BM Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü ilan edilmiştir.

1976’dan itibarense dünya genelinde Dünya Çevre Günü’nü kutlamak adına işletmeler ve vatandaşların katılımıyla çeşitli temalarla çevre kirliliğinin boyutlarına dikkat çeken ve çevre duyarlılığına işaret eden etkinlikler yapılmaktadır.

Henüz ilkokul çağlarından başlamak üzere çevre bilincinin geliştirilmesinde eğitim sistemimizin yeniden kurgulanması ve geliştirilmesi gerekmektedir.2017 yılında 1.etabı tamamlanan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Güneşpark enerji kompleksimizde 2000’den fazla öğrencimize güneş enerjisi sistemleri hakkında farkındalık sağlamak ve bilinçlendirmek amacı ile çeşitli uygulamalar yapılmakta,eğitimler verilmektedir.

5 Haziran Dünya Çevre günü kapsamında Mersin’de yapmış olduğumuz çalışmalar çevresinde Güneş Park Enerji Kompleksimizde geleceğimiz olan çocuklarımıza temiz enerji bilinci ve yenilenebilir enerjinin farkındalığını aktarmaları için öğretmenlerimize yenilenebilir enerji kaynakları hakkında eğitim verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 2021 Nisan ayı kuraklık analizine göre Türkiye’nin üçte ikisi şiddetli kuraklık-acil durum düzeyindedir.NASA verileri de aynı yöndedir.Keza hava kirliliği göstergeleri de had safhadadır.Çevremize ve doğaya zarar vermemek adına,fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı arttırılmalıdır.

MMO Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı

İbrahim YÜCESOY

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER