28 Şubat'ta Cübbeli Ahmet'i de fişlemişler!

28 Şubat post-modern darbe döneminde MGK, Valilere talimat vererek halkın mescitlerinin kapatılmasını sağlamış. Valilere gönderdiği yazı ile kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Hoca'nın yakinen takip edilmesini istemiş.

28 Şubat'ta Cübbeli Ahmet'i de fişlemişler!

İlim üreten vakıfların da izlenmesini isteyen MGK, özellikle kapatılan Fazilet Partili gençlerin sohbet gerçekleştirdikleri yerlerin kapatılmasını talep etmiş. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Valiliği önce talimatı yerine getirmiş ardından, hazırladığı raporda gerçekleştirdiği skandal çalışmalara ve infazlara yer vermiş.

İşte İstanbul Valiliği'nin raporundan bir bölüm:

"Söz konusu ilçe ve civarında müftülüğe bağlı mescid ve bunun haricinde söğütlü çayır camii yaptırma ve yaşatma derneği üyeleri tarafından makbuzlu veya makbuzsuz olarak toplanan yardımlarda dört katlı öğrenci yurdu inşa edildiği, dernek vakfa dönüştürülerek Akşemseddin Eğitim ve Kültür Vakfı adını aldığı yurtta kalan öğrencilerin FP görüşünde oldukları, Fıstık Ağacı'nda İlim ve Fazilet vakfına bağlı okullar bulunduğu bu vakfa bağlı kız Kur'an kursunun Üsküdar Cumhuriyet mahallesinde faaliyet gösterdiği, Üsküdar Ünalan mahallesinde bulunan çeşitli camilerde Cübbeli Ahmet Hoca ve taraftarlarının yatsı namazlarından sonra zikir çektikleri, Üsküdar İhsaniye Mahallesinde Fatma Hoca olarak bilinen Fatma Güler'in ilk ve ortaokul öğrencilerine Kur'an-ı Kerim öğrettiğinin tespit edildiği ve konu gereğinin tevessül edildiği bildirilmektedir. Ayrıca Üsküdar Yavuz Türk mahallesinde izinsiz olarak faaliyet gösteren Hikmet Mescidi mühürlenerek kapatılmıştır."

BÇG DE CÜBBELİ ADRES GÖSTERMİŞTİ

54. Hükümeti devirmek için TSK bünyesinde kurulan Batı Çalışma Grubu'nun üst düzey siyaset ve bürokrasi kesimine yönelik kapsamlı "fişleme" yaptığı ortaya çıkmıştı. BÇG'nin fişleme listesinde de yer alan Cübbeli Ahmet hakkında şu ifadelere yer verilmişti: 

"Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen ve Beykoz Çavuşbaşı'ndaki Fetih Külliyesinin inşaatını yaptıran Mahmut ünlü adındaki şahsın bölgedeki irticai faaliyetleri yönlendirdiği, bu bağlamda çok sayıda izinsiz Kur'an kursu açarak yönettiği, muhtelif camilerde bir program dahilinde mahiyeti itibariyle laikliği hedef alan vaazlar verdiği, yurt ve cami inşaatları yaptıran, lider konumunda önemli bir şahıs olduğu tespit edilmiştir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER