Teknoloji Haberleri (22 – 30 Nisan 2021)

Teknoloji Haberleri (22 – 30 Nisan 2021)

Teknoloji Haberleri (22 – 30 Nisan 2021)

Bütünleşik Pazarlamaya Dair Her Şey 

HABERLER, TEKNOLOJİ HABERLERİ

Yazan internet gurusu

Dünya ve Türkiye gündeminden derleyerek hazırladığımız “Teknoloji Haberleri”nde bu hafta teknoloji ve dijital odaklı birçok gelişmeye yer verdik. İşte Nisan ayının dördüncü ve son haftasını kapsayan Haftanın Teknoloji Haberleri (22 – 30 Nisan 2021)

Nisan ayının dördüncü haftasını bitirdik. Bu hafta da yine teknoloji ve dijital odaklı birçok gelişme yaşandı. Diğer bir ifadeyle bu hafta da her zamanki gibi gerek yerel gerekse global markaların gündemi belirleyen aksiyonlarına şahit olduk. Bu arada Branding Türkiye’nin YouTube özelinde faaliyet gösteren alt markası Branding Türkiye Tv, “Yeni Nesil Tematik Kanal” mottosuyla yayınlarını sürdürüyor.

Bütün bunlarla birlikte işte, Nisan’ın 4. haftasını kapsayan “Haftanın Teknoloji Haberleri (22 – 30 Nisan 2021)”

Teknoloji Haberleri (22 – 30 Nisan 2021)

Bu haftanın (22 – 30 Nisan 2021) öne çıkan dijital ve teknoloji odaklı haberleri arasında şu başlıklar yer alıyor; 

Kara Yollarında Dijitalleşme Projeleri

İşsizlik (Şubat 2021)

İngiltere Kripto Para Çıkarıyor

Çocuk İstatistikleri (2020)

Yeni Gerçeklikte: İş Dünyasında Dijital Dönüşüm Etkinliği

Derleme – I Kitabı Çıktı

32 Şirkete Soruşturma

Hani Kurumsaldık’ta Dördüncü Bölüm Yayınlandı

Tam Kapanmada Kimler Muaf?

Branding Türkiye Yayınları Shopier Mağazası

Evet, geride bıraktığımız hafta; teknoloji odaklı yenilikler, uygulamaların yeni sürüm güncellemeleri, yeni uygulamaların piyasaya çıkması, hisse senetlerindeki düşüşler / yükselişler ile dijital dünyadaki gelişmelerle birlikte oldukça hareketli geçti.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan haftanın öne çıkan teknoloji haberlerine şimdi daha detaylı bir şekilde hep birlikte göz atalım.

Kara Yollarında Dijitalleşme Projeleri

Dijitalleşme hayatın tüm alanlarındaki etkisini hız kesmeden sürdürürken Türkiye de bu anlamda önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada kara yollarında dijitalleşme projeleri ile ilgili detaylardan bahsetti.

İşsizlik (Şubat 2021)

Türkiye’deki işgücüne dair güncel durumu gösteren ve bir hayli önemli olan işsizlik rakamları raporu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanarak Şubat 2021 için yayınlandı. Buna göre Şubat 2021’de işsizlik, bir önceki aya göre 250 bin kişi artarak 4 milyon 236 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,7 puanlık artış ile %13,4 seviyesinde gerçekleşti.

İngiltere Kripto Para Çıkarıyor

Dünya genelinde milyonlarca insan tarafından her an milyonlarca dolar değerinde işlem yapılan kripto paralarla ilgili en son, devletler de hamle yapmaya başladı. Bunlardan biri de İngiltere oldu. Evet, İngiltere Britcoin ile kendi kripto parasını oluşturmaya hazırlanıyor. Böylece Çin, Japonya, İsveç başta olmak üzere birçok ülke gibi İngiltere de kendi kripto parasını çıkaran ülkeler arasında yer almış olacak.

Çocuk İstatistikleri (2020)

Teknoloji Haberleri temalı haftanın gündemine önemli bir raporla devam ediyoruz. TÜİK tarafından hazırlanan Çocuk İstatistikleri (2020) raporuna göre, Türkiye nüfusu 83 milyon 614 bin 362 kişi iken bunun 22 milyon 750 bin 657‘sini çocuklar oluşturuyor. Öte yandan çocuk nüfusun %51,3’ü erkek çocuklardan, %48,7’si ise kız çocuklardan oluşuyor.

Yeni Gerçeklikte: İş Dünyasında Dijital Dönüşüm Etkinliği

Anadolu Bilişim Dijital Buluşmaları yepyeni bir online etkinlikle katılımcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. “Yeni Gerçeklikte: İş Dünyasında Dijital Dönüşüm” etkinliği 29 Nisan 2021’de Branding Türkiye ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Etkinlikte Branding Türkiye’nin Sahibi Ve Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Ferhat Sağlam da “dijital markalaşma” temalı bir konuşma yapacak.

Derleme – I Kitabı Çıktı

Teknoloji Haberleri temalı haftanın gündemine bizden bir haberle devam ediyoruz. Ocak 2018’de yayın hayatına başlayan bütünleşik pazarlama ve iş – ekonomi mecrası Branding Türkiye’nin Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Ferhat Sağlam’ın 2018’de yayınlanan makalelerinden oluşan Derleme – I kitabı çıktı! Branding Türkiye Yayınları etiketiyle e-kitap formatında yayınlanan kitapta dijital markalaşmadan, marka yönetimine, reklamdan pazarlamaya, online itibar yönetiminden gerçek zamanlı pazarlamaya, sosyal medyadan iletişime kadar toplam 48 makale bulunuyor.

32 Şirkete Soruşturma

Teknoloji Haberleri temalı haftanın gündemine önemli bir haberle devam ediyoruz. Rekabet Kurumu, 32 firmaya, iş gücüne yönelik centilmenlik anlaşmaları nedeniyle geçtiğimiz günlerde soruşturma başlattığını duyurdu. Peki bu firmalar arasında hangi markalar var? Detayları sizler için derledik.

Hani Kurumsaldık’ta Dördüncü Bölüm Yayınlandı

Mürsel Ferhat Sağlam ve Elif İrem Yavuzer tarafından hazırlanıp sunulan Hani Kurumsaldık’ta Dördüncü Bölüm yayınlandı. “Analiz Nedir? Niye Önemlidir?” ana temasıyla yayınlanan podcastte, analiz kavramına dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Tam Kapanmada Kimler Muaf?

Teknoloji Haberleri temalı haftanın gündemine önemli bir haberle devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi. Cumhurbaşkanı bu toplantıda Koronavirüs tedbirleri kapsamında “Tam Kapanma” kararının alındığını duyurmuştu. Akabinde İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Tam Kapanma Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Bu genelgede tam kapanma sürecinde kimler muaf olacak? sorusunun yanıtı da yer aldı.

Branding Türkiye Yayınları Shopier Mağazası

Teknoloji Haberleri temalı haftanın gündemini bize dair bir haberle tamamlıyoruz. Bütünleşik pazarlama ve iş – ekonomi mecrası Branding Türkiye’nin yayıncılık odaklı alt markası Branding Türkiye Yayınları, bir yandan konsept içerikleri ve yeni nesil yayın formatıyla kitap, e-kitap ve rapor yayınlamayı sürdürürken bir yandan da bunları hedef kitlesiyle buluşturacağı mecralarda ve pazar yerlerinde konumlanmayı sürdürüyor. Bu bağlamda en son geçtiğimiz günlerde Branding Türkiye Yayınları’nın Shopier mağazası açıldı!

Teknoloji Gündemini Değerlendirdik

Dijital ve teknoloji dünyasında gerçekleşen hareketli bir haftayı daha bitirdik. Aynı zamanda Nisan (2021) ayının dördüncü ve son haftasını da (22 – 30 Nisan 2021) geride bıraktık. Şunu söyleyebiliriz ki Nisan’ın 4. haftası teknolojik gelişmeler adına epey hareketli geçti. Ayrıca yeni teknolojilerin ve girişimlerin olduğu bir haftaydı. Buna ek olarak Branding Türkiye’de de dikkate değer gelişmeler oldu. Ve hepsini bu köşeden sizlere aktardık.

Markaların teknoloji / dijital odağında sundukları güncellemeleri, değişimleri gelişmeleri sizlerle paylaşmayı sürdürüyoruz. Bir sonraki hafta Mayıs 2021’deki gelişmeleri sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz. Yeni haftada, haftanın teknoloji haberleri köşemizde görüşmek üzere.

Kaynak Branding Türkiye 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2021, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER