KOLUMAN'dan Mersin'e Dev yatırım

KOLUMAN Otomotiv Endüstri A.Ş., son teknolojiyle yenilenen ve genişleyen Mersin fabrikasının açılışı için gün sayıyor. KOLUMAN Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık “Yaptığımız bu yatırım hem Mersin'e hem bölgeye hem de Türkiye'ye katma değer yaratacak” dedi.

KOLUMAN'dan Mersin'e Dev yatırım


KOLUMAN Otomotiv Endüstri A.Ş., Mersin'in ilk Ar-Ge Merkezi unvanına sahip fabrikasına yönelik yatırımlarına devam ediyor. Mersin fabrikasını 300 milyon lira yatırımla genişleten KOLUMAN Otomotiv Endüstri A.Ş., fabrikanın kullanılabilir kapalı alanını 22.000 metrekareden 66.000 metrekareye çıkarırken, fabrikada treylerden beton pompasına, savunma sanayii ihtiyaçlarına yönelik araç çözümlerinden havaalanı araçlarına geniş bir ürün yelpazesiyle üretim gerçekleşecek.
 
KOLUMAN Otomotiv Endüstri A.Ş., fabrikanın genişlemesiyle yıllık üretim adedini 8.000 seviyesine yükseltmeyi ve 2020'ye kadar üreteceği ürünlerin yüzde 50'sini ihraç etmeyi hedefliyor. Yapılan akıllı fabrika projesi çerçevesinde, otomasyon ve dijitalleşme alanlarında önemli yeniliklere imza atan KOLUMAN Otomotiv Endüstri A.Ş, ürün kalitesinde ve maliyetlerinde iyileşmeler gerçekleştirerek, yalın üretim konusunda öncü olmaya hazırlanıyor.

2021 yılında 1500 kişilik istihdam hedefliyor
Son yılların en çok konuşulan konularından biri olan Endüstri 4.0 bünyesindeki akıllı fabrikaya geçiş ile birlikte üretim hacminden istihdama, birçok konuda Mersin'e, bölgeye ve Türkiye'ye katma değerler sağlanacak. 2018 yılında istihdamda yüzde 20 artış planlayan KOLUMAN Otomotiv Endüstri A.Ş., 2021 yılında ise 1500 kişilik istihdam hedefliyor.
 
Öğrencilere teşvik ve rehberlik
Öte yandan KOLUMAN Otomotiv Endüstri A.Ş.'nin eğitim kurumlarıyla olan ilişkisi ve geliştirdiği staj programları sayesinde öğrenciler akıllı fabrikaların oluşturduğu yeni meslek alanlarına yönlendirilirken, sektöre ve Türkiye'ye katkı sağlamak için önemli Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriliyor.
 
“Mersin bizim evimiz”
KOLUMAN Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi: “Mersin uzun zamandır fabrikamıza ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin bir ili olmasından öte evimiz gibi olan Mersin'in daha da yüksek noktalara gelebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Umuyoruz ki yaptığımız yatırımlar ve genişleyen fabrikamızla Mersin'e çok daha fazla katma değer sağlayacağız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER