Bu sabah Akbank’ta sistem çöktü

Bu sabah Akbank’ta sistem çöktü, panik yaşandı. Akbank müşterisi mağdur

Bu sabah Akbank’ta sistem çöktü

Bu sabah Akbank’ta sistem çöktü.

Dün sabah 7.10 da başlayan sistem arızası ara ara devam ediyor. Tam düzelme olmadı.

Dünyada ilk defa böyle birşey oluyor

Akbank’tan açıklama geldi ama düzülme bitmedi

Paramedya’da yer alan habere göre, sabahın ilk dakikalarından itibaren milyonlarca Akbank müşterisi internet şubesine girememişti. Banka müşterileri aynı zamanda ATM'den işlem yapamamıştı. Bireysel müşterilerin yanı sıra kredi kartı pos cihazlarının da çalışmaması ticari hayatı sekteye uğrattı.

SİBER SALDIRI DEĞİL

Saat 10.10 itibariyle bankanın sistem sorunu tamamen giderildi. Akbank yaşanan sorun ile ilgili gerek KAP'a gerekse basına bir açıklama yapmaz iken, alınan ilk bilgilere göre, yaşanan bir siber saldırı değil sadece sistemlerdeki arıza.

TEKNOLOJİ ÖDÜLLÜ BANKA

Türiye'nin en iyi bankası ödülü de alan Akbank'taki bu büyük sistem çökmesi Türk bankacılık sisteminin teknolojik yatırımlarının sorgulanmasına neden oldu. Bankacılık sektörü dijitalleşme ile insan faktörünü azaltmayı hedefliyor. Bu konuda en büyük yatırımı da Akbank yapıyor. Bu yatırımlarından dolayı Akbank bir çok kuruluştan teknoloji ve dijital ödülü almıştı.

Euromoney'nin “Awards for Excellence - Mükemmellik Ödülleri ” kapsamında Akbank “Dünyanın En İyi Dijital Bankası” seçilmişti. Akbank aynı zamanda “Orta ve Doğu Avrupa'nın En İyi Dijital Bankası” unvanını da aldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2021, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER