Doruk'tan savunma sanayisini teknolojiler..

SAHA EXPO'da tanıttığı dijital çözümleriyle milli savunma sanayisinin gelişimine ivme kazandırmayı hedefliyor

Doruk'tan savunma sanayisini teknolojiler..

SAHA EXPO'da tanıttığı dijital çözümleriyle milli savunma sanayisinin gelişimine ivme kazandırmayı hedefliyor.

Doruk'tan savunma sanayisini dijitalleştirecek teknolojiler

Türkiye'de dijitalleşme pazarını inşa eden Doruk, savunma sanayisinin devlerini buluşturan SAHA EXPO 2021'de yer aldı. 10-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen fuarda şirket; KOBİ'lerin dijitalleşmesine öncülük edecek devrim niteliğindeki ProManage Cloud, dijital dönüşümü kutuya sığdıran ProManage Cloud Kit ve kamera görüntülerinin dijital veriye dönüştürülmesi teknolojisi olan Computer Vision'ı sektör profesyonelleriyle buluşturdu.

Dünyada 300'den fazla fabrikanın dijital dönüşümüne rehberlik eden Doruk, sektörün gelişimine destek olan fuarlara katılımını sürdürüyor. Son olarak Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO'da üretim operasyonlarının yönetimini dijitalleştiren teknolojilerini tanıtan şirket, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yerli ve milli savunma ve havacılık sanayisinin itici gücü olmak amacıyla 10-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda yer alan Doruk, dijital dönüşüm yatırımı yapmak isteyen profesyonellere çözümlerini tanıttı.

Dijitalleşmeyi kutuyu sığdıran teknoloji ilgi gördü

Savunma sanayi, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde milli sistemler geliştirmek hedefiyle hayata geçirilen fuarda ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Doruk, dijitalleştirmede devrim yaratan özelliklere sahip ProManage Cloud çözümüyle dikkatleri üzerine topladı. Katılımcıların yakın markajına giren bu teknoloji, şirketlere sadece dijitalleşmeyi değil geleceğin oyun kurucuları arasında yer almayı vadediyor. Ekstra makine yatırımına ihtiyaç duymadan, internet alt yapısı ile yönetilebilir bir işletmeye sahip olmayı sağlayan teknoloji, üretim yönetimini dijitalleştirirken seri üretimde de kaliteyi koruyup verimliliği maksimize ediyor. "Akıllı Fabrika Dönüşümünüz Bu Kutunun İçinde" mottosuyla piyasaya çıkan ProManage Cloud Kit ise firmalara dünyanın neresinde olursa olsun işlerini; Windows, Linux, iOS ve Android cihazlarıyla erişip yönetme yolu sağlıyor.

Doğal beyin fonksiyonunun makine versiyonu Computer Vision

Dört günlük fuar süresi boyunca yıldızı parlayan teknolojiler arasında yer alan Computer Vision de savunma sanayisinin temsilcilerinin ilgisini çekti. Üretim operasyonlarının yönetimi, idari ve operasyonel süreçlerin dijitalleştirilmesini sağlayan bu teknoloji, kamera görüntülerini anlamlı verilere dönüştürüyor. Computer Vision; ürün tanıma/kimliklendirme, ürün sayma, yeniden işleme, manuel montaj gibi noktalarda operasyon adeti süresi ölçme, ürün kalite kontrol ve montaj hattı boyunca operasyon kalite uygunluğunu doğrulamak gibi işlevleri yerine getiriyor. Bu teknoloji ile doğal bir beyin fonksiyonunun makine versiyonunu yapan Doruk, milli savunma sanayisinin gelişimine ivme kazandırmayı hedefliyor.

Doruk ve ProManage Hakkında

Türkiye'nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştiren ve 23 yıllık köklü geçmişe sahip teknoloji şirketi Doruk, endüstriyel işletmelerin üretim operasyonlarının dijital olarak yönetilmesi için Akıllı ve Dijital Üretim Yönetimi Sistemleri geliştirip kuruyor. Türkiye'deki üretim sanayisini üretimde kullanılan IT teknolojileriyle tanıştırmak hedefiyle yola çıkan ve bugün geldiği noktada şirketleri Endüstri 4.0'a hazırlayan Doruk, "Türkiye'de üretim yönetiminde dijitalleşme" pazarını inşa eden firma konumunda. Production ve Management kelimelerinin birleşiminden oluşan ve IIoT, makine öğrenmesi, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetim sistemi ProManage ile sanayicilerin dijital dönüşüm mentorluğunu yapan Doruk, bugüne kadar dünya genelinde 300'den fazla fabrikayı dijitalleştirmiş durumda. Doruk'un Türkiye'de Teknopark İstanbul'da yer alan merkez ofisi, Antalya Teknokent ve İzmir Depark Teknokent ofislerinin yanı sıra Amerika'nın Chicago kentinde de şirketi bulunuyor. 2030 hedefleri kapsamında geleceğin fabrikalarının dijital üretim yönetimi için teknolojik çözüm üreten dünyanın ilk üç şirketinden biri olmayı hedefleyen Doruk'un Amerika'daki ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp. isimli şirketi, Japonya merkezli ITO Corporation ile yaptığı partnerlik anlaşması sonucu Asya Pasifik pazarına da giriş yaptı. Amerika'da üretim endüstrisini kuvvetlendirmek için kurulan MxD'nin Ar-Ge partneri olan Doruk, ABD'deki şirketini global Ar-Ge ve genişleme operasyonlarının merkezi haline getirme hedefiyle çalışıyor. Son olarak geliştirdiği ve dijitalleşmede devrim niteliğindeki IoT tabanlı MES MOM sistemi ProManage Cloud ile sektörde dengeleri değiştirmeye hazırlanan Doruk, bu teknolojiyle KOBİ'ler başta olmak üzere tüm işletmelerin pratik, hızlı ve küçük bütçelerle yaklaşık 4 ila 8 hafta arasında dijitalleşmesini sağlayarak akıllı fabrika dönüşümünün önündeki engelleri kaldırıyor. Veri tabanı ve server ihtiyacı olmadan sadece internet bağlantısıyla gelişmiş alt yapı sorununu ortadan ProManage Cloud, ekonomik olması ve sürekli gelişim göstermesiyle dijitalleşme yatırımlarını risk olmaktan çıkarıyor.

www.promanage.com.tr

www.dorukotomasyon.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER