Akdeniz Belediyesi LÖSEV Ailelerini Buluşturdu.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğinde, uzmanların katılımıyla hastalıkta erken teşhisin önemi ve tedavi süreciyle ilgili bilgilendirici bir panel düzenlendi.

Akdeniz Belediyesi LÖSEV Ailelerini Buluşturdu.

Akdeniz Belediyesi’nin destekleri ile LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Adana İrtibat Ofisi tarafından gerçekleştirilen ‘Lösemiyle Yolculuk Projesi’ kapsamında, Lösemi ve kanser hastaları ile ailelerinin katıldığı panel, belediye konferans salonunda düzenlendi. Panele, Mersin Üniversitesi Erişkin Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydan Akdeniz, Uzman Psikolog Gülnihal Bilim, LÖSEV Adana İl Sorumlusu Betül Özgüven ve Diyetisyen Nimet Meltem Gök katıldı.

“Hastalar için kalıcı çözümler üretiyoruz”

Panelde, lösemi ve kansere yeni yakalanan çocukların ailelerine, LÖSEV’in yardım süreçleri ile ilgili çeşitli bilgiler aktarıldı; LÖSEV’e kayıtlı ve hastalığı atlatmış bazı hastalar ve ebeveynleri de yaşadıkları zorlu süreci anlattı. Lösemi ve kanser sürecinde aileleri neler beklediği konusunda da bilgilerin verildiği panelde, kanserle mücadele sürecinde düzenli beslenmenin öneminin altı çizildi.

Panelin devamında Diyetisyen Nimet Meltem Gök de aileler ve kanserle mücadele eden çocuklar için ‘Lösemide Beslenme’ konulu bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar da güçlükleri yenmenin en etkili silahının ‘sevgi’ olduğunu vurguladı, hastalıkla mücadele bilinçli hareket etmenin önemine işaret etti.

Panel dizilerinin süreceğini kaydeden Uçar, emeği geçen LÖSEV yetkilileri, sunum yapan uzmanlar ve katılımcı ailelere teşekkür etti. Panel, fotoğraf çekiminin ardından, LÖSEV tarafından ailelere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER