Tarsus’ta Kutlu Doğum Etkinliği

Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.75. Yıl Kültür Merkezi’nde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim okunması ve...

Tarsus’ta Kutlu Doğum Etkinliği
Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.
75. Yıl Kültür Merkezi’nde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim okunması ve sema gösterisiyle devam etti.
Peygamberimizin her yönü ile anlatılması ve örnek alınması gerektiğini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Millet olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum yıldönümlerini her zaman coşkuyla kutladıklarını belirtti. Can, “Sevgili Peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır. Hiç yalan söylememiş, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamıştır. Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir" dedi.
Gecede ilk önce sema gösterisi yapıldı. Ardından Tarsuslu Hasan Ünal sahneye çıktı. Daha sonra ilahi sanatçısı Murat Belet sesiyle, kum sanatçısı Veysel Çelikdemir görsel sunumuyla adeta büyüledi.
Son olarak yazar, programcı ve şair Serdar Tuncer izleyicilerin karşısına çıktı. Tuncer, şiir ve naat ile gönülleri fethetti.
Program sonunda sanatçılara ahşap işlemeli tablo hediye edildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER