Çölleşmenin izleri "orman yangını"

Orman yangını, sel felaketi, denizlerde müsilaj, hava sıcaklığın artması hepsi tesadüf mü?

Çölleşmenin izleri "orman yangını"

Çölleşmenin izleri "orman yangını"

Orman yangını, sel felaketi, denizlerde müsilaj, hava sıcaklığın artması hepsi tesadüf mü?

Dünyadaki tüm milletler şimdiki Türkler gibi yaşasaymış dünya şimdiye kadar çoktan çöplük olurdu, kıyamet kopardı. Tam bir mirasyedi gibiyiz, geleceği düşünmüyoruz. Dünya da ekosisteme en çok zarar veren insan, daha çok zarar verense biziz .

1,- Bu ülke topraklarına yaptığımız nankörlük yetmezmiş gibi birde orman yangınlar sıklaştı. Bunun altında arsa mafyası değil, PKK orman yakıyor. Bir günde 25 yangın çıkması hazmedilir değil. Evladımız şehit olduğunda gösterdiğimiz tepkinin daha fazlasını göstermek gerekiyor.

2,- Ya bizim otel, arsa, tarla, fındık Bahçesi için açtığımız yerlerle ne olacak. İnanıyorum ki biz her yıl yangından daha fazla yeri arsa yapıyoruz. Her gördüğümüz yere bina dikme hevesimiz artıyor, betonlaşmayı seviyoruz.

Peygamber Efendimiz buyurdu ki;

"Kim ağaç ve fidan dikerse, o ağacın meyvesinden gerek bir insan ve gerek Allâh'ın yarattığından bir mahlûk yedikçe,o kendisi için dâimâ bir sadaka olur.” gölgesinde otursa bile, hayvanlar istifade edince, yaprakları sallandıkça bize ve ülkemize faydası var. Bizim geleceğimize faydası olan ağaçları, ormanları yok ediyoruz, herkes seyirci.

Eskiden okul duvarları Fatih Sultan Mehmet Han'ın (Kuddise sirruh)kanunnamesin deki: -“Ormanlarımdan bir yaş dal kesenin, Başını keserim," sözü levhası yazardı, şimdi kanun olması gerekiyor, bizlere İdam cezası istiyoruz

Bu sene böyle geçti sanmayın her sene seller ve yangınlar artacak daha ağır bedel ödeyeceğiz. Bu haksızlık burada bitmez kıyamette de hesap vereceğiz. Nasıl müsilaj temizlendiyse bu yıl yakılan Ormanların yerine bundan sonra beş mislini dikmemiz gerekiyor. Açığı kapatmak 20 yıl sürer. Yoksa çölleşiyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER