MUT YAMAÇ PARAŞÜTÜ CENNETİ OLUYOR

Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenmesi planlanan Uluslararası Yamaç Paraşütü öncesinde arazi ve hava şartlarının uygun olup olmadığının belirlenmesi amacıyla yapılan inceleme sonucu ilçeye bağlı 1800 rakımlı Dazgır Tepesi’nde test uçuşları gerçekleştirildi.

MUT YAMAÇ PARAŞÜTÜ CENNETİ OLUYOR

Mut Belediye Başkanlığınca 22-26 Haziran tarihleri arasında uluslararası organizasyon kuruluşu XC Turkey firmasına Yamaç Paraşütü yarışması organize ettirilecek.
İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, 1800 rakımlı Dazgır Tepesi'nin Mut merkeze 15 kilometre mesafede olduğunu belirterek, "Biz burada Avrupa’nın sayılı yamaç paraşütü pistlerinden birini yaşatmaya çalışıyoruz. 22-26 Haziran tarihleri arasında organizasyon gerçekleştirilecek. Bu çalışma uluslararası bir çalışma olacak" dedi.
Yamaç paraşütü uzmanı Türk pilot Murat Çakmak Fransız pilot Patrick Andre ile birlikte sırayla Dazgır Tepesinden havalandı. Çakmak, amaçlarının Mut ilçesindeki bu doğa güzelliğini dünyaya gökyüzünden gösterebilmek olduğunu söyledi.
XC Turkey ekibinde yer alan Fransız pilot Patrick Andre geçen yıl Karaman’dan havalanarak, Konya, Aksaray, Niğde ve Kayseri’yi geçip Sivas yakınlarında bir noktaya iniş gerçekleştirdiğini anlatarak, "Bu destansı uçuş 7 saat 7 dakika sürdü ve 262 kilometreyle Türkiye rekoru kırıldı. Dünya rekoru 293 kilometre. Ben Mut’ta bu rekoru geçeceğim" diyerek iddialı konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER