İlk 5'te bitirdi

Avrupa Şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt, 100 metre engelli finalinde olimpiyat oyunları 5.'si olarak tarihi bir başarıya imza attı.

İlk 5'te bitirdi


Milli atlet Nevin Yanıt, 100 metre engelli yarı finalinde Türkiye rekoru kırarak finale çıktı ve tarihi bir başarıya imza attı. Avrupa Şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt, 100 metre engelli yarı finalinde 12.58'lik derecesiyle serisinde ikinci oldu ve Türkiye rekoru kırarak olimpiyat oyunları finalinde yarışmaya hak kazandı.

2010 ve 2012 yıllarında Avrupa şampiyonu olan Nevin Yanıt, Londra Olimpiyat Oyunları’nda tarih yazıyor. Seçme serisinde 1. olarak yarı finale yükselen başarılı atlet, yarı finalde de Türkiye rekoru kırarak finalde koşmaya hak kazandı. Nevin Yanıt, olimpiyat oyunları tarihinde bir sprint yarışında mücadele edecek ilk Türk sporcu olacak.

Nevin Yanıt, yarı finalde 3. seçme serisinde piste çıktı. Nevin, ilk engele kötü girse de yarışın geri kalanında kendisini toparladı ve 12.58'lik derecesiyle seriyi 2. tamamlayarak finale yükseldi. Milli atlet, bu derecesiyle olimpiyatlar öncesinde hedeflediği 12.59'u geçmeyi başardı ve 12.61'lik Türkiye rekorunu da geliştirdi.

Nevin Yanıt'ın madalya arayacağı 100 metre engelli finali 23.00'te koşulacak.

5. SIRADA BİTİRDİ

Milli atlet Yanıt, finalde koştuğu 12.58 ile yarı finalde kırdığı Türkiye rekorunu da yeniledi.

2010 ve 2012 yıllarında Avrupa şampiyonu olan Nevin Yanıt, Londra Olimpiyat Oyunları’nda tarih yazdı. 100 metre engelli seçmelerinde serisinde 1., yarı finalde Türkiye rekoruyla serisinde 2. olarak finale yükselen Nevin Yanıt, olimpiyat oyunları tarihinde bir sprint yarışında Türkiye'yi finalde temsil eden ilk Türk atlet oldu.

Dünyaca ünlü atletlerin arasında büyük bir mücadele sergileyen Nevin Yanıt, yarı final serisinde koştuğu ve Türkiye rekoru kırdığı 12.58'lik derecesini tekrarlayarak, olimpiyat 5'ncisi oldu. Yarışı, Avustralya'dan Sally Pearson 12.35'lik olimpiyat rekoru derecesiyle kazanırken, ABD'der Dawn Harper 12.37 ile ikinci, Kellie Wells 12.48 ile üçüncü oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER