Hentbolün geleceği için Mersin’den yola çıktı

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, hentbolun gelişmesi için yola çıktıklarını ifade ederken, “Mersin geçmişteki başarıları ile hentbolda önemli bir yere sahip” dedi.

Hentbolün geleceği için Mersin’den yola çıktı

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesislerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Özgür Timur, Mersin İdman Yurdu Hentbol Spor Kulübü Başkanı Abdullah Öztürkmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol Kulübü menajeri Ozan Kaya ile buluştu.

Hentbol Federasyonu Başkanı Kılıç, Mersin’de hentbolun daha iyi noktalara gelmesi için Federasyonun, kulüplerin ve yerel yönetimlerin ortak bir çalışma içerinde olmaları gerektiğine dikkat çekti.

Kılıç, “Türkiye’de hentbol maalesef futbolun, basketbolun ve voleybolun gerisinde kaldı. Oysa hentbol diğer branşlardan daha seyri ve oynanması zevkli bir spor dalı. Hentbolun daha geniş kesimlere yayılması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Başta Federasyon, spor kulüpleri ve yerel yönetimler bu konuda birlikte hareket etmeli. Nasıl ki her semtte voleybol ve basketbol sahaları varsa, hentbol sahaları da olmalıdır. Kulüpler geçici başarılar için pahalı transfer yerine, alt yapıda yetiştirdikleri sporcularla daha güzel ve kalıcı başarılar yakalayabilirler. Biz Federasyon olarak alt yapıya önem verilmesi için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hentbolun tanıtımı ve gelişmesi içinde ortak çalışmalarımız olacaktır” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Özgür Timur, “Büyükşehir Belediyesi olarak sporcu ve sporcuları desteklemeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in talepleri doğrultusunda Kadın ve Erkek Basketbol takımımızın yansıra Kadın Voleybol ve Kadın Hentbol takımlarımız kısa sürede Süper Lige çıkmak için mücadele veriyorlar. Bizim için önemli olan alt yapıdaki sporcularımızı A takıma kazandırmak. Ayrıca yine başkanımız her alana spor tesisleri yapmaya devam ediyor” diye konuştu.
Mersin İdman Yurdu Hentbol Spor Kulüp Başkanı Abdullah Öztürkmen’de, başkan Kılıç’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öztürkmen, “Hentbol liginde kurum olmayan tek takımız. Maalesef gerekli desteği göremiyoruz. Özellikle yerel yönetimlerin ve iş insanların kulübümüze destek olması gerekirken, bizi yalnızlaştırıyorlar. Bizde bu kentin tanıtımını yapıyoruz. Mersin İdman Yurdu adını ülkenin her yerinde duyuruyoruz. Artık bu kent bizi görsün ve destek versin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kılıç, Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Özgür Timur, Mersin İdman Yurdu Hentbol Spor Kulübü Başkanı Abdullah Öztürkmen’e forma ve hentbol topu hediye etti.

Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER