ÇUKUROVALI GENÇLER, PARKEYE ÇIKIYOR

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, ligdeki ilk maçını deplasmanda Bellona Kayseri Basketbol ile oynayacak.

ÇUKUROVALI GENÇLER, PARKEYE ÇIKIYOR

ÇUKUROVALI GENÇLER, PARKEYE ÇIKIYOR



Basketbol Gençler Ligi (BGL) kızlar kategorisi 2021-2022 sezonu başladı. Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, ligdeki ilk maçını deplasmanda Bellona Kayseri Basketbol ile oynayacak.



8 takımlı 2 grup halinde planlanan ligin A grubunda Antalya 07 Basketbol, Beşiktaş, Botaş, Düzce Atletik Gençlik, Fenerbahçe, Hatay Spor, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Yıldızları, B grubunda ise ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Bellona Kayseri Basketbol, Çankaya Üniversitesi, Emlak Konut, Galatasaray, İstanbul Basketbol Feneri, Nesibe Aydın ile Timur Arslan Koleji zirve mücadelesi verecek. Altyapıya yaptığı yatırımlar ile dikkat çeken Çukurova Basketbol, ligdeki ilk maçında 12 Aralık Pazar günü Bellona Kayseri Basketbol'a konuk olacak.



"TURNUVAYA HAZIRIZ"

Müsabaka öncesi bir açıklama yapan ÇBK Başantrenörü Halil Demirbilek, "Birbirinden değerli takımlar ve sporcuların yer aldığı ligimiz hayırlı olsun. Sakatlıksız bir sezon geçmesini diliyorum. Gelecek vadeden oyuncuların kendisini ispatlayabileceği bir platform olan bu lig, yeni yıldızların doğmasına vesile olacaktır. Burada yeteneklerini sergileyen birçok sporcu, gelecek dönem kendi kulüplerinin A takımlarında veya başka takımlarda profesyonel olarak mücadele etme şansı bulabilir. Organizasyon bu açıdan büyük önem taşıyor. Çukurova Ailesi olarak bizlerin altyapıya verdiği önem tüm basketbol camiası tarafından bilinmekte. Sezona sıkı bir çalışma programı ile hazırlandık. Gerek fiziksel gerekse de mental olarak turnuvaya hazırız. Takım halinde mücadele etmek ve göze hoş gelen oyun sergilemek bizim için çok önemli. Bunu başarıp oyuncularımızın gelişimlerine katkı sağlamak ve onların milli takım formasını giymelerini sağlamak istiyoruz" dedi.



Pazar günü Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'nda 15.30'da başlayacak olan mücadele, YouTube/TBF üzerinden naklen yayınlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER