ÇBK, AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA GÖZ KIRPIYOR

ÇBK, AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA GÖZ KIRPIYOR

ÇBK, AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA GÖZ KIRPIYOR

ÇUKUROVA BASKETBOL, AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA GÖZ KIRPIYOR

MERSİN'i gelecek yıl kadın basketbolunun Avrupa'daki en prestijli ikinci organizasyonu olan FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda (EuroCup) şampiyonluk parolasıyla temsil edecek olan Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü'nün (ÇBK) anlaşma sağladığı 9 yıldız isim açıklandı, transferler büyük heyecana neden oldu.

Kulübün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma göre; A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda da ay-yıldızlı formayı giyen Asena Yalçın, Kuanitra Holingsvorth, Esra Ural Topuz ile Yvonne Turner, Temi Fagbenle, Kristine Anigwe, Tiffany Hayes, Chelsea Gray ve Shavonte Zellous, gelecek sezon ÇBK forması ile EuroCup şampiyonluğu için mücadele edecek.

GRAY VE ANİGWE İLE YENİDEN

2018-2019 sezonunda da ÇBK forması giyen 28 yaşındaki ABD'li oyun kurucu Chelsea Gray, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde (KBSL) Fenerbahçe ile oynanan play-off final serisi maçlarındaki performansıyla taraflı-tarafsız herkesin takdirini toplamıştı.

Geçtiğimiz sezon ÇBK'da harika bir performans sergileyen ve takımının EuroCup'a gitmesine büyük katkı sağlayan Kristine Anigwe ise oynadığı 27 maçta rakip potalara gönderdiği 445 sayıyla sezonu 598 verimlilik puanı alarak tamamlamıştı.

'SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ'

Transferlere ve şampiyonluk hedefine ilişkin bir açıklama yapan ÇBK CEO'su Ender Ünlü, "Hedefimizin Avrupa şampiyonluğu olduğunu söylemiştik. Transferler açıklandığında basketbol camiasının, 'ÇBK şampiyonluk için iddialı bir takım oluşturmuş' diyeceğini belirtmiştik. Bu noktada ilk görevimizi yerine getirdik, 9 yıldız ismi kadromuza kattık. Şimdi geriye takım olarak mücadele edip Avrupa kupasını kentimize getirmek kaldı. Sorumluluğumuzun farkındayız. Dünya standartlarında tesisimiz ve yıldız sporcularımızla Avrupa kupasını almayı hedeflerken, kentimizin desteğini arkamızda görmek istiyoruz" dedi.

Öte yandan paylaşımın altına 'Maçlara çıkmaya gerek yok, diğer takımlar 2'nci ve 3'üncülük için oynasın' şeklindeki yorumlar yapan turuncu-lacivertli taraftarlar, şampiyonluğa kesin gözüyle bakıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER