Yerli Aşının Adı: TURKOVAC

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı

Yerli Aşının Adı: TURKOVAC

Yerli Aşının Adı: TÜRKOVAC

Yan etki görülmedi.

Erciyes Üniversitesinin geliştirdiği yerli inaktif COVID-19 aşısı "TURKOVAC" 7 ayda Faz-3 aşamasına ulaştı.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin geliştirdiği kovid-19 aşısının milletimizle birlikte tüm insanlığın da aşısı olacağının müjdesini buradan paylaşmak istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin geliştirdiği kovid-19 aşısının milletimizle birlikte tüm insanlığın da aşısı olacağının müjdesini buradan paylaşmak istiyorum” dedi.


 

Erdoğan yerli aşının adını koydu: TÜRKOVAC

Türkiye'nin ürettiği yerli aşının 3. faz Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli Kovid-19 aşısının adının "TURKOVAC" olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşının TURKOVAC adı ile üretileceğini açıkladı.

Yerli aşıda faz 3 çalışması başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ilk doz uygulamasına canlı bağlantıyla katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın sorusu üzerine Türkiye'nin ürettiği yerli aşı için TURKOVAC isminin uygun olacağını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Değerli bilim insanları kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. yerli aşılardan üçüncü faza geçen çalışmanın başarılı olmasını diliyorum. Aşı halihazırda en ileri düzeye ulaşmış çalışmadır. Bilim insanlarımıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Diğer çalışmaların da en kısa sürede neticelenmesini diliyorum.

Aşı Nedir, Nasıl Etki Eder?


 

İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri vb. mikropların hastalık yapma özelliklerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı toksinlerin etkileri ortadan kaldırılarak geliştirilen biyolojik ürünlere aşı denir. Aşı, insanları hastalıklardan ve hastalıkların neden olduğu sonuçlardan koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır.

Vücut bu şekli ile kendisine zarar vermeyen mikrop ya da toksinleri tanır ve onlara karşı bir savunma geliştirir. Böylece gerçek mikropla karşılaşıldığında önceden geliştirilmiş savunma sistemi ile savaşır ve kişi hastalığa yakalanmaz. Bu kişi artık o hastalığa karşı bağışıktır. Oluşan bağışıklama genellikle ömür boyu vücutta kalır ve hastalık etkeni ile karşılaşınca onu etkisiz kılmak için savaşır.

Bağışıklama, aşıyla önlenebilir hastalıkların ve ölümlerin önlenmesi açısından en önemli toplum sağlığı müdahaleleri arasında yer almaktadır. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlarda hastalıklar, salgınlar görülmez.

AŞI nedir video linki https://youtu.be/fecGP77dhxg

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2021, 05:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER