Akdeniz Koronavirüs Salgınında Başarılı

Dezenfekte ve hijyen çalışmaları aralıksız sürecek.

Akdeniz Koronavirüs Salgınında Başarılı



 

AKDENİZ’DE KORONAVİRÜS SALGINI İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Akdeniz Belediyesi’nin; Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında cami, mescit, Kur’an kursları gibi ibadethaneler ile okullara yönelik dezenfekte ve temizlik çalışmaları ilçe genelinde aralıksız devam ediyor.

Koronavirüs salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana, halk sağlığının korunması ve sürdürülmesi amacıyla tüm ilçede seferberlik başlatan Akdeniz Belediyesi, 1 Temmuz 2021 tarihinde başlayacak yeni döneme gidilirken de salgına karşı mücadelesini yoğun şekilde sürdürüyor.

Mobil ekip, ilk günden beri sahada hizmet veriyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı kurulan ve özel donatılmış son teknoloji bir araç ile güçlendirilen mobil dezenfekte ekibi, cami, mescit, Kur’an kursları gibi ibadethanelere, ayrıca eğitim yuvaları olan okullarda dezenfekte ve temizlik çalışmalarına yoğun ve aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Plan ve program dahilinde hizmet devam ediyor.

Belirledikleri plan ve program dahilinde hizmet veren mobil ekip, rutin çalışmalarının yanı sıra, özellikle Cuma namazları öncesi vatandaşların yoğun ve kalabalık olarak gittiği ibadethanelerin her köşesini ilaçlayıp virüse karşı dezenfekte ediyor, vatandaşların daha sağlıklı koşullarda ibadetini ifa etmesini sağlıyor.

Cadde ve sokaklar da dezenfektanlı su ile yıkanıyor

Dezenfeksiyon ekipleri, ayrıca ilaçlı su doldurulmuş arazözler yardımıyla da kent merkezi ve kırsal mahallelerde, insan kalabalıklarının oluştuğu cadde, sokak ve pazaryerlerini yıkayıp salgına karşı dezenfekte ediyor. Yine ilçe genelinde bulunan binlerce çöp konteynırı da belirli periyotlarda ilaçlı su ile yıkanıp temizleniyor.

Dezenfekte ve hijyen çalışmaları aralıksız sürecek.

Ekiplerin; salgın ile mücadelede atılan normalleşme adımları ile birlikte Akdeniz sınırlarında bulunan ibadethane ve okulların yanı sıra, hastaneler, aile sağlığı merkezleri, sağlık ocakları, eczaneler, pazaryerleri ile işyerleri ve AVM’lere yönelik dezenfekte ve hijyen çalışmaları aralıksız sürecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2021, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER