Duygusal alışverişin başladığı

 Cinsel tepki döngüsü duygusal alışverişin başladığı cinsel istek aşamasından başlar ve daha sonra fiziksel uyarılma nedeniyle cinsel heyecan aşamasına ulaşır. Orgazm evresi sona erdiğinde beden ve zihin toparlanır. Orgazm ile birlikte de cinsel tepki döngüsü sona erer.

Duygusal alışverişin başladığı

Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi

 Cinsel tepki döngüsü duygusal alışverişin başladığı cinsel istek aşamasından başlar ve daha sonra fiziksel uyarılma nedeniyle cinsel heyecan aşamasına ulaşır. Orgazm evresi sona erdiğinde beden ve zihin toparlanır. Orgazm ile birlikte de cinsel tepki döngüsü sona erer.

 Cinsel tepkinin bu aşamalarından herhangi birinde meydana gelen sorunlar cinsel işlev bozukluğu olarak adlandırılır. Bu sağlık sorunları cinsel aktivite veya cinsel doyumda eksiklik ile partner ile sorunlara neden olur. Cinsel işlev bozukluğu ortaya çıktığında bunu konuşmak konusunda isteksiz olabilirsiniz. Ancak çoğu cinsel işlev bozukluğu tedavi edilebilir olduğundan bu durumu doktorunuz ve partnerinizle konuşmanız son derece önemlidir.

 Cinsel İsteksizlik Nedenleri

 Cinsel isteksizlik, fiziksel veya psikolojik sorunlardan kaynaklanabilir. Fiziksel nedenler arasında diyabet, kalp hastalığı, hormonal dengesizlik, menopoz, böbrek hastalığı, karaciğer yetmezliği, alkol kullanımı, uyuşturucu bağımlılığı ve antidepresanların yan etkileri yer alır. Psikolojik nedenler arasında ise iş stresi, endişeler, cinsel odaklanma, evlilik sorunları, ilişki sorunları, depresyon, suçluluk veya geçmiş cinsel travma deneyimleri yer alır.

 Cinsel işlev bozuklukları tek bir semptom olarak ortaya çıkmaz. Birkaç tür cinsel bozukluğu içerir ve birleştirilebilir. Pek çok cinsel sağlık sorununda ki yaygın belirtiler arasında vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı, libido azalması veya orgazm sorunları sayılabilir. Cinsel isteksizlik sorununda da genel olarak erektil disfonksiyon sorunu ortaya çıkar. Bu sorun sertleşme bozukluğu ya da erkeklerde iktidarsızlık olarak bilinir. Peki cinsel iktidarsızlık ne demek? İktidarsızlık penis sertliğini sürdürememe ya da hiç sağlayamama durumu olarak ortaya çıkar. İktidarsızlık ve cinsel isteksizlik erkeklerde genel olarak bir arada görülür. Cinsel isteksizlik yaşayan bir erkek sertleşme sağlayamazken, iktidarsızlık yaşayan bir erkek de cinsel eylemler için isteksiz olabilir. Bu iki durumda ilaçlı tedaviler, medikal yöntemler ve psikolojik terapi yöntemleri oldukça yararlı olur.

 Cinsel İsteksizlik Tedavisi

 Cinsel isteksizlik tedavinde en önemli durumlardan birisi cinsel eğitim almaktır. Cinsel eğitim jnsan anatomisini, cinsel işlevi, yaşlanmayla birlikte cinsel değişiklikleri, cinsel davranışı ve cinsel tepkiyi kişinin anlamasına yardımcı olur. Cinsellikle ilgili yanlış anlamalar veya önyargılar konusunda farklı endişelerin ortadan kalkmasında cinsel eğitim oldukça etkilidir.

 Cinsel istek bozukluğu yaşayanlar mastürbasyon yapma ya da pornografi izleme gibi durumlar nedeniyle cinsel açıdan farklı algılar edinmiş olabilir. Bu durumda cinsel terapitlerden yararlanarak cinsel algıların değişmesini sağlamak iyi bir çözüm yöntemi olabilir. Tüm bunların yanında cinsel isteksizlik ve erektil disfonksiyon için ağızdan alınan ilaçlar ve medikal cihazlar kullanılarak yapılan tedaviler oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Özellikle isteksizlik ve erkeklerde iktidarsızlık

bozukluğu sorunlarını bir arada yaşadığı için medikal tedaviler ile bedensel farkındalık ve fiziksel sorunların ortadan kalkması gerçekleşebilir. Bunların yanında doktor kontrolü ile ilaçların cinselliğe daha az etki eden muadilleri ile değiştirilmesi de sağlanabilir.

Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER