Müdür Firarda... Gezende İlkokulu’nun müdürü

MEB, öğretmenler, imamlar ve köylüler peşinde

Müdür Firarda... Gezende İlkokulu’nun müdürü

Müdür firarda

MEB, öğretmenler, imamlar ve köylüler peşinde

Öğretmen, imam, muhtar ve köylüler... Kimseyi ayırmadan 100 bin liraya yakın para topladı ve sırra kadem bastı. Mersin'in Gülnar ilçesi, okul müdürü Salih Yapar'ı konuşuyor. Müdür Yapar için müfettiş görevlendirildi ama MEB de henüz ulaşabilmiş değil…

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Gezende İlkokulu’nun müdürü Salih Yapar aralarında öğretmen arkadaşları, köy imamı, muhtarlar ve çok sayıda köylüden borç para topladı. Yapar babasının hasta olduğu, yanan lojmanına eşya alacağı gibi bahanelerle 2 bin ile 20 bin arasında değişen miktarlarda toplam 100 bin liraya yakın borç alarak sırra kadem bastı. Odatv'nin ulaştığı Gezende Muhtarı Hakkı Küçük yaşananları anlattı.

100 BİN İLE KAÇTI

Salih Yapar'ın en az 10 kişiden para topladığını ve kaçtığını öne süren Küçük şunları ifade etti:

"Bu vatandaş okul müdürüydü, lojmanında yangın çıktı, mağdurum diyerek para istedi, ödeyeceğim diyerek kaçtı. Aralarında öğretmenlerin de olduğu 10 kişiden iki bin lira ile 20 bin lira toplayıp 100 bin liraya yakın para ile kaçtı. Kimine lojmanım yandı demiş kimine babam hasta diyerek mağdur rolü yapmış."

Müdürün sessiz sakin biri olduğunu söyleyen Muhtar Küçük şöyle devam etti:

"Çocuklarımızı emanet ettik sonuçta buna. Köylüler olarak sahip çıkmıştık. Vatandaş birbirinden habersizmiş. Yapar'ı ve para gönderdiğini tespit ettiğimiz İ.D'nin isimlerini gerekli makamlara ilettik incelediler, soruşturma başlatıldı... İlçe Milli Eğitim, Kaymakamlık harekete geçti."

12 KASIM'DA İZ YOK

MüdürYapar'ın 12 Kasım'da sırra kadem bastığını kaydeden Küçük şunları kaydetti.

"Ara tatilde oldu, 12 Kasım'dan beri haber yok. Arıyoruz ulaşılamıyor. Yerine vekaleten bir öğretmen atandı. Milletin morali bozuk, öğrencilere pek yansıtmadık hepsi çocuk sonuçta."

"NEREDEN BİLELİM"

Müdür Yapar'ın kendilerini kullandığını belirten Küçük "Bizim örfümüz adetimiz insanlığımızı kullandı. Misafirperverliğimizi kullandı, milleti buna sürükledi. Sonuçta yetki almış, müdür yapılmış. Nereden bilelim 100 bin liraya yakın bir para ile kaçacağını" dedi.

Muhtar Küçük "İyi niyetimiz kötüye kullanıldı, para önemli değil öğrencilerimizin de başına da böyle bir şey gelebilirdi" ifadelerini kullandı.

PARALAR KİME GİTTİ

Öte yandan Yapar'ın başka bir memur arkadaşının hesabına para gönderdiği öne sürüldü. Odatv'nin ulaştığı köy halkının da şikayetlerinde adı geçen İ.D. yaşananlara ilişkin "Kim selam verdiyse buna mağdur etti. Beni de kim suçluyorsa savcılığa davet ediyorum" diye konuştu.

İ.D. "Köydekiler ne kadar tanıyorsa ben de o kadar tanıyorum. En son 3 ay önce görüşmüştüm" diye ekledi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM DOĞRULADI

İddiaları Mersin Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü doğruladı. Müdürlük, Odatv'ye olayla ilgili müfettiş görevlendirildiğini ama Müdür Yapar'a ulaşılamadığını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2022, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER