TARHAN, MEZİTLİ'NİN HAVASINI VE DOKUSUNU DEĞİŞTİRDİ

BAŞKAN, MEZİTLİ'NİN HAVASINI VE DOKUSUNU DEĞİŞTİRDİ

TARHAN, MEZİTLİ'NİN HAVASINI VE DOKUSUNU DEĞİŞTİRDİ

MUTLU YAŞAM KÖYÜNDE ANNE-BABA-ÇOCUK KAMPI

Mezitli’de bulunan Rotary Kulüpleri üyeleri 6. Anne-Baba-Çocuk kampı için Mezitli Belediyesi Mutlu Yaşam Köyünde bir araya geldi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; iki gün boyunca, doğayla iç içe çadır kampı kuracak olan Rotary Kulübü üyelerini ve misafirlerini ziyaret etti.

Kampa katılan Mersin Rotary Kulüpleri üyeleri ile sohbet eden Başkan Tarhan, Mutlu Yaşam Köyünün kuruluş amacı ve özellikleri hakkında bilgiler aktardı.

“ÇOCUKLARIMIZA DAHA GÜZEL BİR GELECEK BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çocukların survivor (oyun parkuru) yarışlarını da izleyen Başkan Tarhan, “Çocuklar bizim 5 yıllık çalışmamızın öznesini oluşturuyor. Gelecek dönem iki ana okulumuzu birden açacağız. Özellikle 0-6 yaş çocukların eğitimine çok büyük önem veriyoruz. Hatta anaokulumuzda belirli dönemlerde babalara da eğitim veriyoruz. Çocuklarımız bizler için son derece önemli. Anne baba ve çocuklar burada çadırlarda zaman geçirecek. Başbaşa güzel etkinlikler gerçekleştirecekler. Biz yetişkinler olarak hep ‘keşke çocuklarımızla daha fazla zaman geçirseydik’ diyoruz. Çünkü daha sonra o zamanı ve fırsatı bulamıyoruz” dedi.

“KÖY ENSTİTÜLERİ ANLAYIŞI İLE HİZMET VERECEK”

Kampın gerçekleştirildiği Mutlu Yaşam Köyü hakkında da bilgiler aktaran Başkan Tarhan, “Mutlu Yaşam Köyümüzü eski Köy Enstitüleri geleneğini örnek alarak hayata geçirdik. Mantık olarak, çocuklardan yetişkinlere kadar herkese hizmet etsin. Üretim olsun, spor olsun, birlikte güzel zaman geçirecek alanlar olsun. Dileyen vatandaşımız çok cüzi bir ücret ödeyerek oluşturduğumuz bungalov tipi evlerde kalabilir. Hayvanlarla bir arada zaman geçirebilirler. Özellikle çocuklar, süt nasıl sağılır, kahvaltı nasıl hazırlanır burada görerek öğrenecekler. Fonksiyonel olarak da Uluslararası Gençlik Merkezi olarak kullanıyoruz. Değişik ülkelerden gelen öğrencileri burada ağırlıyoruz. Ulusları birbirine daha da yakınlaştırıyoruz” diye konuştu.

“BAŞKAN TARHAN, MEZİTLİ’NİN HAVASINI VE DOKUSUNU DEĞİŞTİRDİ”

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’ın göreve gelmesiyle birlikte kentin havasının ve dokusunun değiştiğine vurgu yapan Rotary 2430. Bölge Guvarnörü Serhan Antalyalı, “Muhteşem bir ortamda kampımızı gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan, gerçekleştirdiği projelerde çok değerli hizmetler kazandırıyor. Rotary Kulüpleri olarak ne zaman ortak bir proje yapmak istesek başkanımız son derece duyarlı bir şekilde bizlere destek veriyor. Kendisi gerçek bir Rotaryan dostu. Bunun yanında her tarafı koruluklarla donatması son derece büyük bir olay. Müteahhitlerin elinde büyük rant kapısı olacak alanlara Ihlamur, jakaranda, zeytin korulukları yaparak kenti yeşille donattı. Bu alanları bina olmaktan kurtararak geleceğimize yeşil bir kent bıraktığı için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE DOĞADA ZAMAN GEÇİRECEĞİZ”

Yaşamın ve iş stresi altında zamanın çok hızlı geçtiğini ve çocuklarına daha fazla zaman ayırabilmek adına 6 yıldır Anne-Baba-Çocuk Kampı düzenlediklerini dile getiren Rotary kulüpleri Anne Baba Çocuk Kampı Komite Başkanı İbrahim Özkan yaptığı konuşmada, “Bölgemizde bu yıl 6. Anne Baba Çocuk kampını gerçekleştiriyoruz. Amacımız, çocuklarımızla birlikte, doğayla iç içe farklı zaman geçirebilmek. Özellikle iş ve yaşam stresinden uzakta çocuklarımızla daha fazla zaman geçirebilmek açısından son derece önem verdiğimiz bir kamp” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER