Vali Güzeloğlu'ndan Kız Öğrenci Yurduna Ziyaret

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sorumlulukları arasında gençlere katkı koyma ve destek vermenin de olduğunu ifade ederek, "Sadece okuldan mezun olmak için okumayın."

Vali Güzeloğlu'ndan Kız Öğrenci Yurduna Ziyaret
 Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sorumlulukları arasında gençlere katkı koyma ve destek vermenin de olduğunu ifade ederek, "Sadece okuldan mezun olmak için okumayın. Okul kavramı artık sınırlı ve sonlu olmayan bir kavram haline geldi. Üretmenizi istiyoruz. İlerde bizden daha güçlü ve başarılı olacağınıza dair hiçbir şüphem yok" dedi.

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte merkez ilçe Mezitli'deki Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti. Ziyarette Güzeloğlu çiftine, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile eşi Fatma Öksüz, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl MÜdürü İbrahim İlhami Koç eşlik etti. Kız öğrencilerle sohbet ederek, onların sorunlarını dinleyen Vali Güzeloğlu, öğrencilerede bir süpriz yaptı. Cep telefonundan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı arayan Vali Güzeloğlu, Bakan Kılıç ile öğrencileri konuşturdu.

Telefondan öğrencilere seslenen Bakan Kılıç, "Sizler bize ailelerinizin emanetisiniz. Bizler, sizlerin geleceğiniz adına gecemizi gündüzümüze katmayı görev edindik. İnşallah bizlerin sizlere olan bu yakınlıklarını sizde gelecekte yeni nesillere gösterirsiniz. Gerçekleştirilen bu ziyaretten gerçekten çok duygulandığımı belirtiyor, Sayın Valimize ve eşlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise sorumlulukları arasında gençlere katkı koyma ve destek vermenin olduğunu belirterek, "İşim gereği dünyadaki çoğu ülkeleri gezdim. Ama özellikle oraları analiz ederek ve ülkemiz ile karşılaştırma yaparak gezdim. İnanın Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim alanında altyapıda sunduklarının dünyanın gelişmiş kabul edilen hiçbir ülkesinden geri kalır bir tarafı yok, aksine fazlası çoktur diyebilirim. Sadece okuldan mezun olmak için okumayın. Alanınız ve mesleğiniz ilgili bu ülkeye katkı koyun. Sizlere bunları yapacak altyapıları sunan bir ülkeyiz. 21'inci yüzyılda bilgiye erişmede artık hiçbir zorluk yok. Bilgiyi kullanarak bilgiyi çoğaltmak sorumluluğunuz olmalıdır. Örneğin bugün çok iyi ve yoğun bir şekilde kullandığınız sosyal medyayı yaratanlar, bundan 10 yıl önce sizin yaşınızda olanlar idi. Sizlerin de inanın onlardan hiçbir farkı yok. Okul, size bilgiye ve başarıya gitmek için anahtarı ve disiplin sunan bir alandır. Okul kavramı artık sınırlı ve sonlu olmayan bir kavram haline geldi. Üretmenizi istiyoruz. Bunu başaracağınıza da inanıyoruz. Sizler bizim evlatlarımızsınız. İlerde bizden daha güçlü ve başarılı olacağınıza dair hiçbir şüphem yok" diye konuştu.

Güzeloğlu, yurttaki internet sorununun da çözüldüğünü ve yarından itibaren bütün öğrencilerin herhangi bir ücret ödemeden internete erişebileceğini belirtti. Öğrencilere Haziran ayında gerçekleştirilecek olanAkdeniz Oyunları ve Başbakan Tayyip Erdoğan Haberleri" style="color: rgb(0, 66, 141); font-weight: bold; text-decoration: none; cursor: pointer !important;">Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan 'Gönül Elçileri' projesi ile ilgili de bilgiler aktaran Güzeloğlu, öğrencileri gönül elçisi ve AkdenizOyunları'nda gönüllü olmaya davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER