Sabancı Vakfı'ndan Mersin'e Hibe

Sabancı Vakfı’nın, sivil toplumun güçlenmesine ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle 2007 yılından bu yana yürüttüğü Hibe Programları kapsamında destek almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları (STK) belli oldu.

Sabancı Vakfı'ndan Mersin'e Hibe

Yenilikçi Girişim Derneği’nin Mersin ili Erdemli ilçesinde gerçekleştireceği “Destek Ol” projesi, Sabancı Vakfı’nın bu yıl hibe vereceği 8 projeden biri oldu. Destek Ol projesi ile Mersin’in Erdemli ilçesindeki okullarda bulunan destek eğitim odalarındaki eğitimin niteliğinin, öğretmenlerin güçlenmesi ve ailelerin desteklenmesiyle artırılması, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin daha kaliteli eğitim almaları, okul terkinin önüne geçilmesi, öğrencilerin okula devam oranlarının iyileşmesi ve akranlarıyla uyum içinde eğitim faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sunulması hedefleniyor.

Sabancı Vakfı’nın 14 yıldır sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği verdiğini belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabancı Vakfı olarak 46 yıldır toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla sivil toplumun desteklenmesi gerektiğini düşünüyor ve bunun için çalışıyoruz. Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına 14 yıldır kesintisiz hibe desteği veren tek vakıf olarak Hibe Programları kapsamında 173 projeye verdiğimiz destek 28.5 Milyon TL’ye ulaştı. Bu yıl da kalıcı etki yaratma hedefiyle hibe desteği verdiğimiz 8 projeden biri olan ve ‘Eğitimde kaybedecek hiçbir fert yoktur’ ilkesiyle yola çıkan Yenilikçi Girişim Derneği’nin ‘Destek Ol’ projesini desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sabancı Vakfı Hibe Programına bu yıl Türkiye’nin 58 ilinden 254 proje başvurusu yapıldı. Sabancı Vakfı Hibe Programı; “Kaliteli Eğitimin Desteklenmesi”, “Eğitime Erişimin ve Devamın Sağlanması” ve “Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi” alanlarında kadın, genç ve engelli bireylerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal sorunların çözümü için projeler hayata geçiren STK’lara 50 bin TL ile 250 bin TL arasında hibe desteğinin yanı sıra bilgi ve tecrübe desteği de sağlıyor. Destek verilecek projeler, sivil toplum alanında deneyimli, konusunun uzmanı kişilerden oluşan bağımsız bir Değerlendirme Kurulu’nun önerisi üzerine Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti’nin yaptığı değerlendirmeyle belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER