MESKİ'de “360° SU YÖNETİMİ”

MESKİ, ALTYAPI SİSTEMLERİNİ YÜKSEK TEKNOLOJİYLE TAKİP EDİYOR MESKİ'de “360° SU YÖNETİMİ”

MESKİ'de “360° SU YÖNETİMİ”

MERSİN’İN ALTYAPISI “360° SU YÖNETİMİ” İLE TAKİP EDİLİYOR

Mersin’e kazandırdığı altyapı ve içmesuyu yatırımlarıyla takdir toplayan MESKİ Genel Müdürlüğü, SCADA Sistemi’ni “360° Su Yönetimi” ile suyun kaynağından çevreye bırakılmasına kadar olan tüm sürecini anlık olarak izleyebilecek bir noktaya taşıyor.

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, teknolojik sistemlerle kaynağından arıtılmasına kadar suyun döngüsünü takip edebileceklerini ifade ederek; “360° Su Yönetimi  pilot çalışması ile maliyetimiz, sadece 1 DMA bölgesinde yılda 1 milyon 385 bin TL azaldı. Bu yılın sonuna kadar 20 adet DMA alanları oluşturarak, yüksek basınçlı bölgeleri, güneş enerjisi ile optimum seviyeye indireceğiz. Basınç seviyesini kontrol altında tutarak, kesintisiz su temini sağladığımız vatandaşlarımızın memnuniyetini artıracağız” diye konuştu.

Sürdürülebilir teknolojiyi altyapılara da taşıyan MESKİ, Mersin’in bugünü ve geleceği için önemli kazanımlar elde ediyor.

Yapılacak olan DMA alanları ile yüksek basıncın neden olduğu altyapıdaki arızalar MESKİ tarafından önemli seviyede azaltılıyor. İdeal basınç seviyesini koruyacak olan hatlar, aboneler için de önemli bir konfor sağlama avantajı sunuyor. MESKİ’nin kurmuş olduğu pilot DMA alanları sayesinde, arıza giderimi için şehirde yürütülen kazı ve diğer çalışma sayılarında da azalmalar olması bekleniyor.

Kaynağından arıtılmasına kadar suyun tüm döngüsünü takip edebilecek

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, teknolojik altyapı sistemi ile hakimiyet alanlarının genişlediğini ifade ederek, “İhalesi sonuçlanan iş kapsamında ölçüm ve kontrol sistemleri anlık olarak izlenip kontrol edilebilen içmesuyu tesislerinin sayısını genişleterek, işletmemizin kayıplarının önüne geçeceğiz. “360° Su Yönetimi”  pilot çalışması ile maliyetimiz, sadece 1 DMA bölgesinde yılda 1 milyon 385 bin TL azaldı. Enerji ve kimyasal maliyetlerinin düşmesinin yanı sıra şebekedeki ekipman ve boru ömrü de uzuyor. Basınç seviyesini kontrol altında tutarak, kesintisiz su temini sağladığımız vatandaşlarımızın memnuniyetini artıracağız. Mevcut İçmesuyu Tesisleri’nin izleme ve kontrol merkezlerini, etkin ve verimli bir işletme için gerekli olan gereksinimleri sağlayacak şekilde donatarak, yeni merkezine taşıyacağız. Şehirde bulunan atıksu (kanal) pompa istasyonlarını ve Arıtma Tesisleri’ni de bu merkezden izleyip, kaynağından arıtılmasına kadar suyun tüm döngüsünü takip edebileceğiz. Bu yılın sonuna kadar 20 adet DMA alanları oluşturarak, yüksek basınçlı bölgeleri, güneş enerjisi ile optimum seviyeye indireceğiz” dedi.

Ayrıca, “360° Su Yönetimi”nin diğer kazanımlarından biri olarak MESKİ’nin işletme maliyetlerinin önemli girdilerinden olan elektrik tüketimleri, altyapısıyla birlikte anlık olarak izlenebilecek ve yönetebilecek. Bu sayede hızlı müdahale yetkinliğini artıracak olan MESKİ, yapılan ölçüm ve analizler ile sürekli iyileştirme çalışmalarına olanak bulacak.

MESKİ'de “360° SU YÖNETİMİ”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER