” GEREKÇESİYLE BERAAT ETTİLER

Japonya’da meydana gelen Fukuşima nükleer felaketinin yıldönümünde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) basın açıklaması yapmak sureti ile dava açılmıştı.

” GEREKÇESİYLE BERAAT ETTİLER

NKP BİLEŞENLERİ “BARIŞÇIL GÖSTERİ” GEREKÇESİYLE BERAAT ETTİ

Japonya’da meydana gelen Fukuşima nükleer felaketinin yıldönümünde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) basın açıklaması yapmak ve ölenleri anmak için havaya balon uçurmak isteyen, ancak eylemi güvenlik güçlerinin engellemesi nedeniyle yapamamalarına rağmen yargılanan NKP üyeleri, ikinci duruşmasında “barışçıl gösteri” kararıyla beraat etti.

Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Gülnar Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılarak NKP bileşenlerine destek verdi. Bildirim ve izin almadan kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü iddiasıyla haklarında dava açılan NKP bileşenlerinin yargılandığı dava, “İzin almaya ve bildirim yapmaya gerek olmayan, Anayasa Madde 34 ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. maddesi ile korunan düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında hakkın kullanımı" olarak değerlendirildi. Mahkeme kararında, İzin almaya ya da bildirim yapmaya gerek kalmayan barışçıl bir gösteri olduğu, dolayısıyla cezalandırılamayacağını belirtilerek, sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2021, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER