Dev Kaya Yola Düştü

Mersin’in Erdemli İlçesi Karahıdırlı Mahallesi ile Hacıalanı Mahallesi arasında yamaçtan kopan 6 metre çapındaki dev kaya yuvarlanarak yola düştü.

Dev Kaya Yola Düştü

Çift şeritli yolu tamamen trafiğe kapatan kayanın düştüğü sırada yoldan geçen herhangi bir araç olmaması sayesinde olası bir faciadan kıl payı dönüldü. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin anında müdahalesi ile kapanan yol trafiğe açıldı.

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde yamaçtan kopan 6 metre çapındaki dev kaya yola düştü. Çift şeritli yolu tamamen trafiğe kapatan kayanın düştüğü sırada yoldan geçen araç olmaması nedeniyle olası bir faciadan kıl payı dönülürken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin anında müdahalesi ile kapanan yol trafiğe açıldı.

Mersin’in Erdemli İlçesi Karahıdırlı Mahallesi ile Hacıalanı Mahallesi arasında yamaçtan kopan 6 metre çapındaki dev kaya yuvarlanarak yola düştü. Yer yer 50 cm ile 2 metre arasında kar yağışı gözlenen bölgede sabah saatlerinde başlayan yağmur ile beraber karların erimesi ile yol kenarındaki tepelerde zemin hareketliliği yaşandı. Kar suları ve yağmurun etkisi ile toprak zeminin oynaması sonucu 6 metre çapında dev bir kaya parçası yamaçtan koparak iki mahalle arasında yüzlerce aracın kullandığı karayoluna düştü.

Yaşanan olay sırasında karayolunda kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçerken, Erdemli’ye 35 kilometre uzakta yer alan noktada Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hummalı çalışması ile kapanan yol kısa sürede yeniden trafiğe açıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER