Büyükşehirden Küçükbaş üreticisine yem yardımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayının başında Aydıncık’ta çıkan yangınlarda mera ve otlakların yanması nedeniyle hayvanlarını otlatamayan ve hazır yeme ihtiyaç duyan küçük ölçekli küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteğinde bulundu

Büyükşehirden Küçükbaş üreticisine yem yardımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayının başında Aydıncık ilçesinde çıkan yangınlarda mağdur olan küçükbaş hayvan üreticilerin yaralarına merhem olmaya devam ediyor. 

86 üreticiye 25 ton küçükbaş hayvan besi yemi dağıtıldı

Üreticilerin yem ihtiyacı üzerine harekete geçen Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ekipleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yerinde incelemeleri sonucunda oluşturduğu listeden ve Büyükşehir Belediyesi’ne başvuranlar arasından yem ihtiyacı olan üreticileri belirledi. Ekipler, çalışmalar sonucunda yem ihtiyacı olan 86 üreticiye 50’şer kiloluk torbalarla toplam 25 ton küçükbaş hayvan besi yemi dağıttı. Yapılan destekle, yangınzedeler bir neze olsun yem maliyetinden Büyükşehir Belediyesi sayesinde kurtulmuş oldu.

“Üreticilerimiz hayvanlarını otlatamayınca hazır yemlere yönelmek zorunda kaldı”

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Ağustos ayının başında Aydıncık’ta yaşanan orman yangınlarında yanan mera ve otlakların küçükbaş hayvan yetiştiricilerini de olumsuz etkilediğini belirterek, “Özellikle küçükbaş hayvan üretimi yapan üreticilerimiz; otlatma yaptıkları meralar ve otlaklar yangından dolayı zarar gördüğü için yemle alakalı sıkıntı yaşadı. Hayvanlarını otlatamayınca hazır yemlere yönelmek zorunda kaldı. Üreticilerimiz için en pahalı girdilerin başında yem maliyetleri geliyor. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızın isteği doğrultusunda burada küçükbaş hayvan üretimi yapan üreticilerimize yem yardımında bulunmak istedik” dedi.

Aydıncık Karaseki Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Sönmez, Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Seçer’in destekleri ile kendilerini yalnız hissetmediklerini belirterek, “Pandemi ve yangında Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer her zaman yanımızda oldu. Her türlü yardımlarını, desteklerini hissettik, hissettirdiler. Daire başkanlarını göndermişlerdi, diğer birimlerini göndermişlerdi. Her türlü hasar tespitinde geldiler. Yanımızda olduklarını sürekli hissettirdiler” diye konuştu.

“Bu yeme gerçekten çok ihtiyacımız vardı”

Üreticilerin yangın dolayısıyla gördüğü zararı, “Yangından dolayı küçükbaş hayvancılık tamamen bitmiştir” cümleleriyle anlatan Sönmez,  “Bundan dolayı yem ve samana çok ihtiyaç oldu. Bunu düşündüğü ve yem gönderdiği için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Küçükbaş hayvancılık yapan insanlarımız çoğunlukta ve bu yeme gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yangında hayvanlarının zarar gördüğünü ifade eden üretici Arzu Çelik ise “Hayvanlarımız dumandan etkilendi, köyün dışına çıkardık. Yem olmadığı için sıkıntılar yaşıyorduk. Saman ve küspenin dışında bir şey yemiyorlar. Yardımlar için teşekkür ederiz, Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER