Baroda Ali ER Dönemi

Mersin Barosu’nun Olağan Genel Kurulu’nda Ali Er dönemi başladı. Alpay Antmen’in yeniden aday olmadığı Baro seçimlerinde başkanlık için Ali Er, Bilgin Yeşilboğaz ve Hakan Kendirci yarıştı. Seçimlerde Bilgin Yeşilboğaz 454, Hakan Kendirci ise 436 oy alırken, 525 oy alan Ali Er, Mersin Barosu’nun yeni başkanı oldu.

Baroda Ali ER Dönemi
Mersin Barosu’nun iki yılda bir gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu hafta sonunda yapıldı. Baro Gökdelen Hizmet Biriminde yapılan seçimlerde, 2016-2018 dönemi için mevcut başkan Alpay Antmen yeniden aday olmadı. İki gün süren genel kurulun ilk gününde başkan adayları, yeni dönem projelerini anlatırken, Mersin Barosu’nun 2016-2018 tahmini bütçesi de 5 milyon 150 bin 244 TL olarak kabul edildi.

Öte yandan, Mersin Barosu’nun 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren Çocuk Hakları Komisyonu’nun, genel kurulda Çocuk Hakları Merkezi’ne dönüşmesi kararı alındı. Böylece avukat ve kadın haklarından sonra çocuk hakları merkezi baro bünyesindeki 3’üncü merkez oldu.

Genel kurulun ikinci gününde ise baronun yeni yönetimi için seçim yapıldı. Yaklaşık bin 500 avukatın oy kullandığı seçimlerde, adaylardan Yeşilboğaz 454 oy alırken, Kendirci 436 oyda kaldı. Ali Er ise 525 avukatın oyunu alarak, Mersin Barosu’nun 2016-2018 dönemi başkanı oldu.

Yeni yönetim de belirlendi

Bu arada, seçimlerde baronun yeni yönetimi de seçimle belirlendi. Çarşaf listeyle gidilen seçimlerde, yeni yönetimde görev alan avukatlar şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Cihan Öktem, Hülya Yavuz Benzer, Gürhan Dölek, Gazi Özdemir, Rafet Özer, Ece Kovan Demirtaş, Hakkı Eren Mülayim, Mehmet Zeki Demir, Melike Zafer Gürgen, Ayşe Günar.

Denetleme Kurulu: Nüvit Beydağ, Emine Meltem Çırık, İbrahim Hakkı Koç.

Disiplin Kurulu: Şahin Korkmaz, Hikmet Nilay Göksu, Hasan Coşkun, Ertan Uzunoğlu, Kerim Çuhadar.

Türkiye Barolar Birliği Delegeleri: Ozan Varal, Harun Baş, Kerem Muradi, Sami Dündar, Fatma Demircioğlu Eftekin, Ali Küçük, Yahya Erkal.
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER