Mersin'e Ödüllü Çalışma

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Yoğurt Pazarı, Ulu Cami Meydanı, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi çevresi, Silifke Caddesi ve Taş Bina çevresinde hayata geçirilen tarihi kent merkezi düzenleme ve tasarım çalışmaları, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Mersin'e Ödüllü Çalışma
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında ilk kazma, 20 Temmuz tarihinde düzenlenen lansman toplantısı ile eş zamanlı olarak vurulmuştu. Proje dahilinde başlayan çalışmalar tamamlandığında, kentin eskiyen, estetikten uzak ve işlevselliğini kaybeden çarşısı, yepyeni ve daha konforlu bir hal alacak.

Mersinlilerin, alışveriş ve gezinti keyfini, engelsiz ve rahat bir şekilde sürdürecekleri yenilenen çarşının heyecanını yaşadıkları şu günlerde, sevindirici bir gelişme daha yaşandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezini çağa yakışır bir görünüme kazandıracak projesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği tarafından yapılan duyuruda, 2015 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçlarının 24 Ağustos 2016 tarihindeki jüri toplantısı sonrasında belirlendiği bildirildi. 47 belediyeden 83 projenin değerlendirildiği yarışma sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü ve Jüri Özel Ödülü’nün yanı sıra, 8 proje, 8 uygulama ve 8 adet Korumada Süreklilik Ödülü verilecek.

Duyuruda, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne kent merkezindeki farklı alanları başarılı biçimde birbirine bağlayan, bütüncül projeleri korumayı, kentsel canlandırmanın bir aracı olarak kullanarak, iyi tasarlanmış sağlıklı bir kent merkezi vizyonu çizmiş olmaları, kentin kamusal niteliğinin artırılıyor olması, ticaret, rekreasyon, kültür gibi farklı işlevleri barındıran karma kullanıma yönelik program içerikleri nedeniyle proje ödülü verilmiştir” denildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ödül alacak 26 belediyeden biri olacak. Ödüller, 16-19 Kasım 2016 tarihinde Antalya’da yapılacak olan YAPEX Fuarı kapsamında 17 Kasım 2016 tarihinde düzenlenecek tören ile sahiplerine sunulacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER