Akdeniz Belediyesi, Yılmaz Güney Parkı'nı Açmaya Hazırlanıyor

Mersin merkez Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bir döneme damgasını vuran Yılmaz Güney'i saygı ve sevgi ile andıklarını belirterek, "Yılmaz Güney, toplumsal sorunlara duyarlı, işçi sınıfının yanında yer almış, sinemaya elit azınlığı değil, halkı ve sorunlarını en anlamlı ve duygusal biçimde yansıtmış ünlü bir yönetmendir" dedi.

Akdeniz Belediyesi, Yılmaz Güney Parkı'nı Açmaya Hazırlanıyor

Akdeniz Belediyesi, Ahmet Kaya ve Hrant Dink'in ardından 3 adet yüzme havuzu ile çok amaçlı salondan oluşan parka da ünlü yönetmen ve sanatçı Yılmaz Güney'in adını verdi. Belediye, yapımı tamamlanan 'Yılmaz Güney Parkı'nın açılışına hazırlanıyor. Sinema, tiyatro ve siyaset camiasından birçok ismin yer alacağı açılışa Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney de katılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Türk, 5 Mayıs'ta yapılacak açılışa herkesi davet etti. Ahmet Kaya ve Hrant Dink'in ardından Yılmaz Güney'in de adını Akdeniz'de yaşatacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Türk, "Devrimci kişiliği ve sanatçı duruşuyla bir döneme damgasını vuran Çirkin Kral'a vefa borcumuzu ödemekten mutluyuz. Mersin ve Akdeniz'e böyle bir parkın kazandırılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyor, teşekkür ediyorum" dedi.

Türk, aydın, devrimci, demokrat kişiliği ve sanatçı duruşuyla bir döneme damgasını vuran Yılmaz Güney'i saygı ve sevgi ile andıklarını vurgulayarak, "Yılmaz Güney, toplumsal sorunlara duyarlı, işçi sınıfının yanında yer almış, sinemaya elit azınlığı değil, halkı ve sorunlarını en anlamlı ve duygusal biçimde yansıtmış ünlü bir yönetmendir. Sinema yönetmeni, senarist, yazar ve aktör olan Yılmaz Güney, sinema anlayışına yeni bir yön vermiştir. Dönemin siyasi çalkantıları sırasında soruşturmalar geçirmiş ve yıllarca hapislerde yatmıştır. Ancak o ödün vermemiş, demir parmaklıkların ardında da olsa mesleğini sürdürmüştür" ifadelerini kullandı.

Akdeniz ilçesi Şevketsümer Mahallesi Hal Kompleksi karşısında bulunan parkın açılışı 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü, sanat ve siyaset dünyasından ünlü isimler ve Yılmaz Güney'in dostlarının katılacağı görkemli bir tören ve konserler ile gerçekleşecek. Saat 14.00'te başlayacak açılış programı, Tırmıl Miting Alanı'nda Kardeş Türküler Grubu ve Mikail Aslan'ın, saat 16.00'da vereceği konser ile sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER