DÜNYACA ÜNLÜ VİRTİÖZÜ AĞIRLADILAR

Dünyaca ünlü balaban virtüözü Alihan SAMEDOV Ulusal Radyo’da UĞUR ATİS ve ŞAHSENEM’LE AYAKÜSTÜ BİR ŞEYLER / TÜRK DÜNYASI MÜZİKLERİ programına konuk oldu

DÜNYACA ÜNLÜ VİRTİÖZÜ AĞIRLADILAR

DÜNYACA ÜNLÜ VİRTİÖZÜ AĞIRLADILAR

Dünyaca ünlü balaban virtüözü Alihan SAMEDOV Ulusal Radyo’da UĞUR ATİS ve ŞAHSENEM’LE AYAKÜSTÜ BİR ŞEYLER / TÜRK DÜNYASI MÜZİKLERİ programına konuk oldu.

Deneyimli radyo programcısı Uğur ATİS ve Özbek/Türk Ses Sanatçısı Şahsenem tarafından hazırlanıp sunulan; müzik direktörlüğünü Ulubeg HEKİMOV’un yaptığı “ UĞUR ATİS ve ŞAHSENEM’LE AYAKÜSTÜ BİR ŞEYLER / TÜRK DÜNYASI MÜZİKLERİ “ programı yoğun ilgi görürken yayın hayatına hızlı girdi.

8 Kasım 2021 Pazartesi günü canlı olarak yayınlanan programda Türk Dünyası’nın en önemli coğrafyalarından biri olan Kafkasya’da bulunan “ AZERBAYCAN “ konusu işlendi. Programda “ AZERBAYCAN “ Kültürü’nün işlenmesinin amacı ise “2’nci KARABAĞ ZAFERİ”ydi.

Programa aynı zamanda dünyaca ünlü Azerbaycan ve Türk Dünyası’nın en önemli müzik ustalarından biri olan balaban virtüözü “ Alihan SAMEDOV “ telefon bağlantısıyla katılarak Azerbaycan müzik kültürünün önemi ve Türk Dünyası’na olan katkılarını ve aynı zamanda “ KARABAĞ ZAFERİ ”nin olumlu etkilerini dile getirdi.

Orta Asya sanatçıları ve müziği ayrıca kültürünün işlendiği tek program olma özelliğini taşıyan UĞUR ATİS ve ŞAHSENEM’LE AYAKÜSTÜ BİR ŞEYLER / TÜRK DÜNYASI MÜZİKLERİ programına gösterilen ilgi radyonun telefonlarının kilitlenmesine sebep oldu. Özbek popçu Şahsenem “ Görüyorumki Türk dünyası işlendiğinde halkımız tek vücut oluyor bu onur verici bir durum, bu tarz ve tek olan programın içinde olmaktan onur duyuyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER