Akdeniz'in Kadınlar Korosu Konsere Hazırlanıyor

Akdeniz’in Saklı Nağmeleri Kadınlar Korosu, 'Anneler Günü' etkinlikleri kapsamında 'Şarkılarla Şiirlerle Anneler' konserini vermek için hazırlıklarını sürdürüyor. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Farklılıklarımız zenginliklerimizdir. İlçenin her kesiminden kadının yer aldığı kadınlar koromuzun konserine tüm halkımız davetlidir" diye konuştu. 

Akdeniz'in Kadınlar Korosu Konsere Hazırlanıyor


 
Akdeniz Belediyesi, Akdeniz’in saklı nağmelerini keşfetmek, bir araya getirmek ve sanata dönüştürmek için örnek bir projeye daha imza atıyor. Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Mersin Opera ve Bale Müdürlüğü'nün de katkılarıyla Akdeniz’in saklı seslerinin iç içe olduğu bir kadınlar korosu oluşturuldu. 

"GURURLU VE MUTLUYUZ"

Yapılan hizmet ve projelerle kadınlara verdikleri değere vurgu yapan Başkan Mustafa Gültak konuya ilişkin, "Onlar bizim en kıymetlilerimiz, annemiz, ablamız, kardeşimiz, evladımız... Onların yüzünde ufacık bir tebessüm oluşturabilmek adına elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz. Akdeniz'de her dilden, dinden, renkten, ırktan, mezhepten insanlarla bir arada yaşamanın zenginliğini sanatla birleştirmiş olmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz" şeklinde konuştu. 

"KORODA İLÇENİN HER KESİMİNDEN KADINLAR VAR"

Akdeniz Belediyesi'nin Anneler Günü etkinlikleri kapsamında yer alan 'Şarkılarla Şiirlerle Anneler' konserine tüm Mersinlileri davet eden Başkan Gültak, "İlçenin her kesiminden kadının yer aldığı kadınlar koromuz, bir medeniyetler birleşimi olup insanların önce kalbine sonra hayatına dokunarak müziğin evrenselliği ile köprüler inşa edecek. Vatandaşlarımızın böylesi önemli bir günde bizleri yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum" diye konuştu. 

Başkan Gültak, "Akdeniz’in Saklı Nağmeleri Kadınlar Korosu, her kültürden, her dilden kadının mucizesini birbirinden güzel ezgilerle önce Akdeniz sonra Mersin ve tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Koromuzun ilk gösterimi hayata can katan en değerli varlığımız olan annelerimize ithaf edilecektir. Anneler Günü etkinlikleri kapsamında birbirinden farklı ezgilerin tüm yalınlığı ile bir kadının anne oluş hikayesini anlatan 'Şarkılarla Şiirlerle Anneler' konseri 10 Mayıs 2022 Salı günü saat 16:00'da Akdeniz Belediyesi Konferans Salonumuzda gerçekleşecektir. Herkesi bekleriz" ifadelerini kullandı. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER