Akdeniz Belediye Başkanı Vatandaşları Dinledi

Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, vatandaşlarla ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek talep ve sorunları dinledi.

Akdeniz Belediye Başkanı Vatandaşları Dinledi
 2016’nın ilk 5 ayında 4 milyon liranın üzerinde açık belediye bütçesinin, 2017’nin aynı döneminde yaklaşık 5,5 milyon lira fazla verdiğini söyledi. 

Akdeniz ilçe sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarlarıyla Gazipaşa Ortaokulu konferans salonunda bir toplantı düzenleyen Başkan Aktaş, mahallelerde yaşanan sorunlarla ilgili görüş ve önerileri aldı. Toplantıya, vatandaşlar ve mahalle muhtarlarının yanı sıra Akdeniz Kaymakamlığı ve belediye yöneticileri, ilçe emniyet ve jandarma yetkilileri ile ilçe müdürleri katıldı.

Toplantıda, muhtarların görüş ve önerilerini almak istediğini ifade eden Aktaş, devletin imkanları ölçüsünde hem yerel hem de genel hizmetlere ilişkin sorunları belirlemek ve çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Vatandaşlarla haftalık geziler düzenleyerek, mahallelerde bir araya gelecekleri bilgisini veren Aktaş, geçen aylarda muhtarlara yönelik düzenlenen gezilerden verim aldıklarını ve sorunları çözüme kavuşturduklarını ifade etti.

Muhtarlar ise yeni park ve yeşil alanlar, parklara kamera sistemleri, taziye evi, spor sahaları, numarataj eksiklikleri, tarım arazileri yollarının iyileştirilmesi konularındaki taleplerini dile getirme olanağı buldular.

Muhtarların taleplerini dinleyen ve not alan Başkan Aktaş, “Göreve geldiğimiz günden itibaren bir çok projeyi hayata geçirmeye çalıştık. Bu projeler arasında halen yapımı devam eden parklar ve kültür evleri var. Kısa zamanda engelli parkı yapımını gerçekleştirdik. Parklar konusunda da bir hedefimiz var ve ilçemizde parkı olmayan hiç mahalle bırakmayacağız. Yine bir çalışma başlattık, camilerimizin düzenli bir şekilde temizliğini yapıyoruz. Bununla birlikte ilçemize yeni spor alanları kazandıracağız, bununla ilgili her mahallede yer tespiti çalışmamız var” dedi.

“Bütçemiz, 2017 yılının ilk 5 ayında 5 milyon 428 bin 472 TL fazla verdi”

Geçen dönemden kalan toplam borcun 177 milyon TL olduğunu belirten Aktaş, “Biriken vergi ve sigorta borçlarını ödedik. Belediye olarak önceliğimiz israfı önlemek ve gelir kaynaklarının önünü açmak olmuştur. Bu çalışmalar sonucu, 2016 yılının ilk 5 aylık döneminde bütçe 4 milyon 302 bin 439 TL açık vermişken, 2017 yılının ilk 5 ayında 5 milyon 428 bin 472 TL fazla vermiştir. Açık ve fazlalık beraber değerlendirildiğinde 9 milyon 730 bin 911 TL’lik tasarruf sağlanmıştır” diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi’nin 5,5 ayda geldiği noktayı rakamlarla anlatan Aktaş, “16 Aralık 2016 tarihinde 7 milyon TL civarında müteahhit firmalara ve küçük esnafa borç devir alınmış, bu borç 31 Mayıs 2017 tarih itibarıyla ödenerek sıfırlanmıştır. SGK ve vergi borçları toplam yapılandırılmış hali 130 milyon TL civarında olup 144 ay yapılandırılmış ve ilk 4 taksiti ödenmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanlığına 28 milyon TL borç olup, bu borç da 144 ay yapılandırılmış olup ilk 4 taksiti ödenmiştir. Taşeronların maaşları da düzenli bir şekilde ödenmektedir” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm projesinin startını verdiklerini dile getiren Aktaş, şunları söyledi: “Gerek merkezde gerekse mahallelerde çok büyük kentsel sıkıntı var. İhtiyaç duyulan mahallelerdeki kentsel dönüşüm konusu çözüme kavuşmadan altyapının, elektrik, doğalgaz şebekelerinin sağlıklı bir biçimde tesis edilmesi mümkün değildir. El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder. Bunun yanı sıra asfalt ve kaldırım çalışmalarımızda aksama olmadığı sürece yaz sonuna bitecek. Belirtilen sürede tamamlanmazsa, uzayabilir. İmkanlar ölçüsünde arazı yollarında da çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda muhtarlarımızın bizlere taleplerini iletmeleri yeterli olacaktır.”
Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER