Toroslar Belediyesi 3 Ocak Turnuvası Başladı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 9.’su düzenlenen Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası başladı.Mersin’de...

Toroslar Belediyesi 3 Ocak Turnuvası Başladı
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 9.’su düzenlenen Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası başladı.
Mersin’de bulunan 24 resmi kurumun katıldığı ve 68 maçın oynanacağı turnuvanın açılış maçı, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi arasında oynandı. Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda gerçekleştirilen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 3-0 kazandığı müsabakayı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve kurum temsilcileri, mahalle muhtarları ile sporseverler izledi.
Turnuvanın açılışında konuşan Başkan Hamit Tuna, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutladı. Böylesine anlamlı bir günde başlatılan turnuvanın finalini de 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde yapacaklarını belirten Tuna, turnuvaya katılan tüm kurum takımlarına başarılar diledi. Geleneksel olarak düzenledikleri turnuva ile kurumlar arasındaki diyalogun daha üst seviyelere çıkmasına vesile olduklarını vurgulayan Tuna, “Kurumlar kamu menfaatine hizmet veren yapılardır. Tabi bu yapılarında birbiriyle diyalog içerisinde, olması vatandaşın isteğinin daha çabuk olmasına vesile olacaktır. O anlamda kurumlarda çalışan her insanın diğer kurumlarla olan ilişkisini arttırmak ve sporla insanları kardeşçe bir ortam içerisine sokmak amacıyla yaptığımız bir turnuva. Turnuvayı düzenlemekteki bir diğer amacımız ise genç neslin beyinlerine Cumhuriyet’i, Cumhuriyetin değerlerini ve o değerlere sahip çıkılmasının önemini kazımak. Tabi ki, takımlarımızın hedefi birinci olmak olacaktır ama önemli olan fair play ölçüleri içerisinde en ufak bir sıkıntının olmadığı güzel maçların ortaya konması. Turnuvaya katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Mersin halkını maçları izlemeye davet eden Tuna, daha sonra maçın başlama vuruşunu yaparak turnuvayı başlattı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER