MEÜ Tıp Fakültesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi’nde 13. dönem mezunları törenle diplomalarını aldı.Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Vali Özdemir Çakacak, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tıp...

MEÜ Tıp Fakültesi’nde Mezuniyet Coşkusu
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi’nde 13. dönem mezunları törenle diplomalarını aldı.
Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Vali Özdemir Çakacak, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Hakan Öztürk, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törende konuşan Vali Çakacak, 6 yıllık zorlu bir eğitim ve öğretim dönemini başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencileri tebrik ederek, "Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği, bilginin inanılmaz bir hızda yayıldığı ve eğitimin her türlü kalkınmanın temeli olduğu bir çağda yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde bilgiyi üreten ve yayan kuruluşlar üniversitelerimizdir. Bu itibarla kurulduğu günden beri nitelikli insanlar yetiştiren ve yetiştirmeye de devam eden Mersin Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerine teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmasında mezun olan öğrencilere de seslenen Çakacak, "Sevgili gençler, hem 6 yıllık zorlu bir eğitim ve öğretim sürecinin ardından mezun olmanın haklı gururunu hem de üniversite eğitimini tamamlamış olmanın verdiği buruk hüznü bir arada yaşıyorsunuz. Bugün öğrencilik dönemini tamamlayarak yeni bir yola çıkıyorsunuz. Artık kendi ayaklarınız üzerinde durarak eğitimini aldığınız çok kutsal bir meslek olan hekimlik mesleğini icra edeceksiniz. Mesleğinizde insanla muhatap olacak, candan cana can katacak, yaralara merhem olacaksınız. Gün gelecek aramızdan ayrılan insanların yakınlarına ilk teselliyi veren siz olurken, yeni doğanların müjdecisi de siz olacaksınız. Bu kutsal görevi yerine getirirken yapmak zorunda kalacağınız fedakarlıklar, mesleğinizin ve görev yaptığınız yerdeki yaşam şartlarının zorlukları sizi yıldırmasın. ’Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde görev yapmak kutsaldır’ düsturundan hareketle nerde olursanız olun, aynı heyecanla görevinizi yerine getireceğinizden eminim. Bizler sizden çok şey bekliyoruz. Bu ülkeyi aydınlık yarınlara sizler ulaştıracaksınız. Her konuda; size inanıyor ve güveniyoruz, yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Tamer Akça tarafından mezunlara son dersleri verildikten sonra Hipokrat Yemini ettirildi. Yaş kütüğüne plaket çakan dönem birincisi Şeyma Kıroğlu’na temsili diploması ve hediyesi Vali Çakacak ve Rektör Çamsarı tarafından verildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER