Mersin’de ’Çöp Ev’ Belediye Ekiplerince Temizlendi

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, halk arasında “Çöp Ev” olarak tabir edilen ve sahipleri tarafından katı atık biriktirilen bir evi daha temizledi. Mahalle sakinlerinin talebi ve Belediye Encümen kararı üzerine temizlenen...

Mersin’de ’Çöp Ev’ Belediye Ekiplerince Temizlendi
Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, halk arasında “Çöp Ev” olarak tabir edilen ve sahipleri tarafından katı atık biriktirilen bir evi daha temizledi. Mahalle sakinlerinin talebi ve Belediye Encümen kararı üzerine temizlenen evden 2 kamyon çöp tahliye edildi.
Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, rutin temizlik hizmetlerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayet ve talepleri değerlendiriyor. Bu kapsamda bir ihbarı değerlendiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, halk arasında “Çöp Ev” olarak tabir edilen ve katı atıkların biriktirildiği bir evin daha temizlik ve ilaçlama çalışmasını gerçekleştirdi. İhbar üzerine gerekli işlemlerin yapıldığı evin temizlenmesi için Belediye Encümeni tarafından karar çıkartıldı. Emniyet ekipleri ve Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin nezaretinde ilk olarak evin bulunduğu Yenimahalle 5315 Sokak üzerinde yol araç trafiğine kapatıldı ve gerekli tedbirler alındı. Daha sonra evin demir kapısı sökülerek temizlik ekiplerinin içeriye girmesi sağlandı. Akdeniz Belediyesi tarafından daha önce de defalarca temizlenen evde yapılan çalışmalarda, yaklaşık 2 kamyon katı atık tahliye edildi. Çalışmaların sonunda ekipler, evin içini ve çevresini ilaçladılar.
Yapılan çalışmaları yerinde takip eden Yenimahalle Muhtarı Habip Aksın, aynı evin yılda 2 defa Akdeniz Belediyesi tarafından temizlendiğini ifade etti. Ev sahibi A.A.’nın mahallenin sakinleri tarafından bu çöpleri biriktirmemesi için bir türlü ikna edilemediğini kaydeden Aksın, soruna yetkililerin kalıcı olarak çözüm bulmasını istediklerini söyledi. Belediye yetkilileri ise yasal sürecin devam ettiğini ve konunun takipçisi olduklarını ifade ettiler.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER