Kocamaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nı Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milleti’nin geleceğine, çağın akışına yön ve şekil veren tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor...

Kocamaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nı Kutladı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milleti’nin geleceğine, çağın akışına yön ve şekil veren tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Başkan Kocamaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, milli mücadelenin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919 tarihine dikkat çeken Kocamaz, “Millet olarak uzun ve zorlu tarihimiz içinde pek çok önemli mücadele ve zaferimiz vardır. Ancak, bunlar arasında çok ayrı ve anlamlı olan bir başlangıç adımı vardır ki, bu günün mana ve öneminin iyi kavranması gerekmektedir. İşte bu gün özgürlük ve bağımsızlık gibi, varlıkla yokluk gibi çok önemli ve hayati bir dönüm noktasını ifade eden 19 Mayıs 1919 günüdür. Bu büyük günün, milli mücadelemizin başlangıcının 97. yıl dönümü ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.
19 Mayıs tarihinin, Türk Milleti’nin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıç, fikir ve karar sahibi Atatürk’ün milli mücadele hedefine giden yoldaki ilk adımı, Türk Milleti’nin geleceğine, çağın akışına yön ve şekil veren tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Kocamaz, “19 Mayıs’ta istilacılara karşı alevlenmeye başlayan milli bilinç, kısa süre içinde bütün Anadolu’ya yayılmış, milli mücadele harekatı aşama aşama gelişmiş, bağımsızlık ve hürriyet meşalemizin sönmeyeceği, söndürülemeyeceği ilan edilirken, takip eden süreçte Türklüğün tarihine altın harflerle geçen bir destan yazılarak, hem yeni bir devletin kuruluşu hem de bu yeni devletin dinamikleri, öncelikleri, hedefleri ve nitelikleri ortaya konmuştur” ifadelerini kullandı.
Gençlere de seslenen Kocamaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili gençler, hedefimiz, büyük ve güçlü Türkiye’ye ulaşmak, Cumhuriyet ile demokrasiyi, devlet ile toplumu daha fazla kucaklaştırmaktır. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne lider ülke olarak kavuşmaktır. Bütün bunları yaparken, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmamak, milli hasletimiz olan yardımlaşma ve dayanışma anlayışımızı diri tutmak, her türlü kamplaşmalara, toplumsal huzur ve refahı tehlikeye atacak, bizi üzüp, düşmanlarımızı sevindirecek kavgalara, atışmalara fırsat vermemek şarttır. Unutmayınız ki, hepiniz Türkiye’nin yönetiminde, ekonomisinde, sosyal, kültür, spor ve sanat hayatında söz sahibi olacaksınız. Bunun içindir ki erdemli, ilkeli yaşamak, ülke ve millet sevgisini her zaman önde tutmak durumundasınız. 19 Mayıs 1919’un 97. yıl dönümünde, aziz vatandaşlarımın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, kutsal vatanımızı muhteşem bir mücadele sonucunda istilacılardan kurtararak bizlere emanet eden Büyük Atatürk’ü, dava ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER