Hobi Bahçelerinin Sahipleri Belirlendi

Mezitli Belediyesi tarafından, vatandaşların doğal bir ortamda organik tarım yapabilmeleri için hayata geçirdiği ikinci ‘Hobi Bahçesi’ sahiplerini buldu.Mezitli Belediyesi tarafından Merkez Mahallesi’nde iki ayrı noktada yer alan toplam 4...

Hobi Bahçelerinin Sahipleri Belirlendi
Mezitli Belediyesi tarafından, vatandaşların doğal bir ortamda organik tarım yapabilmeleri için hayata geçirdiği ikinci ‘Hobi Bahçesi’ sahiplerini buldu.
Mezitli Belediyesi tarafından Merkez Mahallesi’nde iki ayrı noktada yer alan toplam 4 bin 600 metrekarelik alanda, 63 hobi bahçesi kuruldu. Sakız Öreni adı verilen Hobi Bahçesi’nin yeni sahipleri, noter huzurunda gerçekleşen kura çekilişiyle belirlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çekilişe, 18 engelli olmak üzere toplamda 912 kişi başvuruda bulundu. Kura çekimi, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve alanda bulunan minik çocuklar tarafından gerçekleştirildi. Her biri 50 metrekare olmak üzere toplamda 50 adet bahçe yeni sahiplerini buldu. Çekilişte, engelli vatandaşlara öncelik sağlanırken, sivil toplum kuruşlarına da yer verileceği bildirildi.
YEŞİL ALANLARI SAYISINI ARTTIRACAĞIZ
Hobi bahçelerinde vatandaşların kendi yetiştirdikleri ürünleri tüketme fırsatı bulduklarını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bu kadar çok kalabalık misafirimiz olunca hobi bahçesine çok fazla gereksinim olduğu anlaşılıyor. Bize de bu hobi bahçelerinin sayısını arttırmak düşüyor. İlginin çok olması şunu gösteriyor; vatandaşlarımız artık toprakla özdeşleşmek istiyor. Giderek yeşil alan sayısı azalırken, belediyemize ait alanlarımızı değerlendireceğiz” dedi.
Mezitlilerin ilçe merkezinde organik tarımsal üretim yapmalarına olanak sağlamak adına hobi bahçelerini hayata geçirdiklerini belirten Tarhan, “Hobi bahçelerimizin ikinci etabında, iki ayrı parça halinde 63 adet bahçemiz var. Ama 50 adetin kurasını çektik. Çekilişe, 18 engelli arkadaşımız katıldı. Özel çekilişle, 2 engelli arkadaşımıza buradan yer verdik. Sivil toplum kuruluşlarının, özel hastalığı olanların başvurusu da oluyor. Örneğin MS hastası bir arkadaşın başvurusu var. Buna benzer, buralarda yer sahibi olmakla sağlığına kavuşmasına destek olacak durum söz konusu ise onlara da imkanlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz" diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER