Halk Ekmek Fabrikası Hizmete Giriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından modernizasyon çalışmaları tüm hızıyla süren Halk Ekmek Fabrikası’nda sona yaklaşıldığı bildirildi. Fabrikanın tam kapasite üretime başlamasıyla, vatandaşa ucuz ekmek sunulacağı kaydedildi.Mersin...

Halk Ekmek Fabrikası Hizmete Giriyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından modernizasyon çalışmaları tüm hızıyla süren Halk Ekmek Fabrikası’nda sona yaklaşıldığı bildirildi. Fabrikanın tam kapasite üretime başlamasıyla, vatandaşa ucuz ekmek sunulacağı kaydedildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bir süre önce işletmeci firmanın yapması gereken 1 milyon 750 bin TL’lik ödemeyi yapmaması üzerine başlatılan yasal işlemin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sözleşmesi feshedilen Halk Ekmek Fabrikası, fiziki yetersizlikler nedeniyle modernizasyon çalışmaları için üretime ara vermişti. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda sona yaklaşıldı. Fiziki mekan ve çevre düzenlemesi tamamlanan ekmek fabrikasında, halkın sağlıklı ve ucuz ekmek yiyebilmesi için yenilenen cihazların montaj işlemi başladı.
Çalışmaların tamamlanmasıyla Halk Ekmek Fabrikası’nın ekmek üretmeye başlayacağını, halka ucuz ve kaliteli ekmek sunacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bilindiği üzere göreve geldiğimizde karşımıza çıkan birçok konu gibi Halk Ekmek Fabrikası’nda da bazı olumsuzluklar tespit etmiştik. Fabrikayı işleten firmanın İmar İnşaat A.Ş.’ye olan 1 milyon 750 bin TL borcu ödemediğinin tespiti üzerine başlattığımız yasal işlemin ardından, kamu kaynaklarını korumak ve kamunun zararını engellemek için firma ile sözleşmemizi feshetmiştik. Fesih işlemiyle beraber fabrikada daha sağlıklı ve kaliteli ekmek üretebilmek için yaptığımız değerlendirmede, gözlemlediğimiz bir takım noksanları ortadan kaldırmak, bazı fiziki yetersizlikleri en modern ve güvenli şekilde gidermek için istemeyerek de olsa mecburen üretime ara verdik. Şu anda fabrikamızda gerekli olan tüm teçhizat ve cihazlar yerini almış durumda. Bu cihazların montaj işleminin de tamamlanmasıyla, kısa süre sonra halkımıza kaliteli ve ucuz ekmek hizmetine yeniden başlayacağız” dedi.
Mersin halkının, her şeyin en iyisini hak ettiğini ve kendilerinin de bunu sağlamak için görev başında olduklarını vurgulayan Kocamaz, "Mersin’de çok şey değişecek. Mersin yeni görüntüsü ve yaşam şartlarıyla daha yaşanılabilir bir kent olacak. Sözümüzün arkasında durmaya da sonuna kadar devam edeceğiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, yeniden ekmek üretmeye, ucuz ve kaliteli ekmekleri halkımıza sunmaya kısa süre sonra devam edecektir” diye konuştu.
Yaklaşık 10 gün içinde montaj işlemlerinin tamamlanması planlanan fabrikada, çift vardiyada
tam kapasite üretime geçildiği zaman günde 70 bin ekmek el değmeden, bilgisayar yazılımı ile üretilecek. Sadece somun ekmek üretimi yapılacak olan fabrikada, ekmekler hamur olarak girdiği tünel fırından ekmek olarak çıkacak ve kentin belirli noktalarına yerleştirilen büfelerde satışa sunulacak.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER