Genç Girişimcilerin Fikirlerine TÜBİTAK’tan 150 Bin TL Hibe Desteği

TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim (BİGG) GARAJ Programı kapsamında genç girişimcilerin iş fikirlerine, 40 bin lirası sermaye ve 110 bin lirası proje desteği olmak üzere 150 bin lira hibe desteği verecek.Anadolu’da girişimciliği yaymak amacıyla...

Genç Girişimcilerin Fikirlerine TÜBİTAK’tan 150 Bin TL Hibe Desteği
TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim (BİGG) GARAJ Programı kapsamında genç girişimcilerin iş fikirlerine, 40 bin lirası sermaye ve 110 bin lirası proje desteği olmak üzere 150 bin lira hibe desteği verecek.
Anadolu’da girişimciliği yaymak amacıyla TÜBİTAK tarafından hazırlanan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Viveka Kuluçka Merkezi tarafından yürütülmekte olan BİGG GARAJ Programı, 2016 yılı boyunca 24 ilde tanıtım, 16 ilde ise eğitim ve mentorlük hizmetleriyle girişimcilere sunulacak. Bu kapsamda 16 il arasında yer alan Mersin’de de genç girişimcilere BİGG GARAJ Programı’nın tanıtımı yapıldı. Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu organizasyonunda gerçekleşen tanıtım toplantısı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) yapıldı. Toplantıya, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Osman Kiper de katıldı.
Viveka Kuluçka Merkezi Yetkilisi Ece Kasap, toplantıda Mersinli genç girişimcilere BİGG GARAJ Programı hakkında bilgi verdi. BİGG GARAJ Programı’nın, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Programı’nın yeni düzenlemelerle şekillendirilmiş hali olduğunu belirten Kasap, program çerçevesinde Mersin’in de aralarında bulunduğu 16 ilde eğitim ve tanıtım hizmetleri vereceklerini söyledi.
“150 BİN TL DESTEK VERİLECEK”
Genç girişimcilerin fikirlerini TÜBİTAK’a götürmeden önce geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Kasap, TÜBİTAK destek miktarlarını 40 bin TL sermaye ve 110 bin TL proje desteği olarak açıkladı. TÜBİTAK’ın bu desteklerinin yüzde 100 hibe olduğunun altını çizen Kasap, destek süresinin iş planlarına göre değişiklik gösterdiğini bildirdi. Kasap, 40 bin TL sermaye desteğinin sözleşme sonrasında 20 bin TL ve proje ortasında 20 bin TL olarak, 110 bin TL proje desteğinin ise yüzde 50’sinin proje başlangıcında, yüzde 30’unun 6 ay sonra ve yüzde 20’sinin ise proje sonunda verileceğini aktardı.
Programa, teknoloji ve yenilik odaklı girişim faaliyetleri içeren iş fikirlerinin başvurabileceğini belirten Kasap, son başvuru süresinin ise 13 Haziran 2016 olduğunu ifade etti. Başvuru sonrasında 2 günlük fikir geliştirme ve müşteri görüşmeleri ile ilgili eğitimler verileceğini anlatan Kasap, “Eğitimler için Ankara’ya gelmenize gerek yok. TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu organizasyonunda bu eğitimler 27-28 Haziran 2016 tarihlerinde Mersin’de gerçekleştirilecek” dedi.
Kasap, programa kimlerin başvurabileceğini ise şöyle sıraladı: “Teknolojik özgün fikri olan ve bu fikri hayata geçirebilecek bilgi ve beceriye sahip, herhangi bir şirket ortaklığı bulunmayan, daha önce TÜBİTAK 1512 veya Teknogirişim desteği almamış, örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 10 yıl önce almış kişiler.”
Kamu veya bir firmada çalışan kişilerin de programa başvurabildiğini belirten Kasap, ancak iş planının başarılı bulunması halinde bu kişilerin mevcut işlerinden ayrılarak sermaye şirketi kurmaları gerektiği bilgisini verdi. Kasap, herhangi bir şirketin ortaklık yapısında bulunan kişilerin ise programa başvuramadığını kaydetti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER