Büyükelçi Malefane’den Akib’e Ziyaret

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Güney Afrikalı işadamlarının Mersin’de yatırım yapmaları için çalıştıklarını söyledi. AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen ise Güney Afrika ile ticareti artırmanın...

Büyükelçi Malefane’den Akib’e Ziyaret
Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Güney Afrikalı işadamlarının Mersin’de yatırım yapmaları için çalıştıklarını söyledi. AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen ise Güney Afrika ile ticareti artırmanın yolunun serbest ticaret anlaşmasından geçtiğini belirtti.
Beş günlük bir ziyaret kapsamında Mersin’e gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane’nin kentteki temasları devam ediyor. Büyükelçi Malefane, bu kapsamda Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Bülent Aymen’i makamında ziyaret etti. Malefane’ye ziyaretinde, Güney Afrika Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar da eşlik etti.
Ziyaretin amacının, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek olduğunu dile getiren Büyükelçi Malefane, Mersin ile var olan işbirliğini geliştirmek istediklerinin altını çizdi. “Güney Afrikalı işadamlarının Mersin’de yatırım yapmaları için çalışmalarımız devam ediyor” diyen Malefane, bazı Mersin firmalarının da Güney Afrika’da yatırımları olduğunu ifade etti. Bunların geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Büyükelçi, Mersinli işadamlarını en kısa zamanda Güney Afrika’da ağırlamak istediklerini, kendisinin de Güney Afrikalı işadamlarını Mersin’e getirme konusunda çalışma yapacağını kaydetti.
Büyükelçinin AKİB’i ziyaretinin özellikle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine vesile olacağını dile getiren Başkan Aymen ise “Güney Afrika ile ticaretimizde hem Türkiye genelinde hem de bölgesel olarak son iki senedir düşüşler gözlemleniyor. Bunu aşmanın yolu Türkiye-Güney Afrika Serbest Ticaret Anlaşması’nın bir an önce imzalanmasından geçiyor. Bu konuda Güney Afrika Cumhuriyeti’nin bir direnci söz konusu, bunun kırılarak anlaşmanın imzalanması her iki ülke ticaretini çok olumlu noktalara taşıyacaktır. İki ülke ticaretini geliştirmenin en önemli çözümü budur. Sayın Büyükelçi’nin bu ziyareti ile attığı adım da çok kıymetlidir. Serbest Ticaret Anlaşması hakkındaki talebimizi ilgili makamlarla paylaşacağından eminim. Bundan sonraki adım da bizden gelecek. İşadamlarımızla bir heyet düzenlemeyi gündemimize aldık” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER