Başkan Tarhan’a “Kent Ekonomisi ve İşletmeciliği” Ödülü

Ulusal yayın yapan Özel Kalem Dergisi tarafından Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı, “Kent Ekonomisi ve İşletmeciliği” dalında Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülünü verdi.

Başkan Tarhan’a “Kent Ekonomisi ve İşletmeciliği” Ödülü

Ulusal yayın yapan Özel Kalem Dergisi tarafından Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı, “Kent Ekonomisi ve İşletmeciliği” dalında Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülünü verdi. Başkan Tarhan, ödül müjdesini Espoo’da Eurocities Toplantısı için gittiği Helsinki’de aldı. Ödül törenine canlı başlanarak duygularını dile getiren Başkan Tarhan, “9 Kadın Üretici Pazarımızda yaşamları değişen 800 kadınımızın yaşadığı mutluluk bizim için en büyük ödüldür” dedi.

 

Aldığı ödüllerle dünya genelinde adını duyurmayı başaran Mezitli Belediyesi, yeni bir ödülün daha sahibi oldu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 12’ncisi düzenlenen Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetimler Ödülleri’nde, “Kent Ekonomisi ve İşletmeciliği” dalında Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülünü aldı.

Başkan Tarhan, ödül müjdesini Espoo’da Eurocities Toplantısı için gittiği Helsinki’de aldı. Ödül törenine canlı yayınla bağlanan Başkan Tarhan, Mezitli’ye yeni bir ödül daha getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ödüle layık görülmesi nedeniyle Özel Kalem Dergisi yönetimine ve seçici kurula teşekkür eden Başkan Tarhan, “Bilindiği gibi Mezitli Belediyesi kadınlara özel önem veren bir belediye. Özellikle üretici kadınların ekonomiye katılmaları için projeler geliştiriyoruz. Kadın Üretici Pazarımızla üreticiden doğrudan tüketiciye satış imkanı sunarak vatandaşımıza ekonomik avantaj da sağlıyoruz. 800 kadınımız 9 ayrı üretici pazarımızda tüketiciyle buluşuyor. Bunun yanında Üretici Kadın Kooperatifimizle çok güzel işler yapıyoruz. Özellikle pandemi döneminde temiz gıda sorunun ne kadar önemli olduğu anlaşılmıştır. Bunun örnek alınması gerektiğini düşünüyoruz. Seçici kurulun böyle bir konuyu değerlendirmiş olması tüm Türkiye’de üreten kadınlar açısından önemlidir. Şuna inanıyorum ki kadınlarımız ekonomik yönden güçlenirlerse, siyasal, sosyal yönden de güçlü olacaklardır. Güçlü olmazlarsa yönetimde de söz sahibi olmaları mümkün değil. Biz kadınlarımızı güçlendirirken tarımsal üreticilerimize de destek vermiş olduk. Bu çalışmamızla Çin’de, Fransa’da Dünya birincilikleri almıştık. Bugün de Özel Kalem Dergisinin ödülünü almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER